• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

31.07.2020

16:43

OGLASIO SE PUPOVAC O ODLASKU BORISA MILOŠEVIĆA U KNIN: Nije još doneta definitivna odluka, MI ŽELIMO DA SRPSKE PATNJE BUDU PRIZNATE!

Balkan

OGLASIO SE PUPOVAC O ODLASKU BORISA MILOŠEVIĆA U KNIN: Nije još doneta definitivna odluka, MI ŽELIMO DA SRPSKE PATNJE BUDU PRIZNATE!

Podeli vest

Nije još doneta definitivna odluka o odlasku potpredsednika Vlade Borisa Miloševića u Knin, na obeležeavanje "Oluje". Što se nas tiče, uskoro ćemo reći ono što sve zanima. Na putu smo ka tome, ali se i dalje usaglašavaju važni detalji, izjavio je Milorad Pupovac

Milorad Pupovac, lider SDSS, u izjavi za Novosti dodaje da su mu sasvim jasne reakcije javnosti.

- Za sve Srbe, a posebno one koji su u Hrvatskoj ili iz Hrvatske, "Oluja" je teška i bolna tema. To je istorijski gubitak, koji je za razliku od nekih drugih teških stradanja, u ovom slučaju, kada je po sredi srpska polulacija - nenadoknadiv. Mi smo nakon 25 godina od rata, svesni svega ovoga, možda više nego bilo ko drugi, jer nosimo sve terete hrvatsko-srpskih sukobljavanja u 20. veku i sva su se prelomila preko naših leđa. I uprkos svim iskušenjima, odlučili smo da na najtežem mestu pokušamo da vidimo može li se izaći iz rovova, koji su u ratovima iskopani, a i dalje stoje otkopani. I da pritom učinimo sve da taj gest bude takav da nanese što je moguće manje prisećanja na patnje, a da bude glas koji će priznati patnje sa one strane, sa koje do sada nije dolazilo.

Prema rečima Pupovca, "svesni svih rizika, razgovaramo o tome i stvaramo pretpostavke za to, a najveći teret u ovoj priči je na Borisu Miloševiću, koji je potpredsednik vlade i koji je i sam, sa svojom porodicom iskusio sve strahote ratnog stradanja Srba".

PAMETNOME DOSTA! Dodik objasnio ZAŠTO SRBIN NE TREBA DA IDE NA PROSLAVU "OLUJE"!

- Iz tog razloga želimo reći, da Boris ne ide da slavi, nego ide da žrtvuje sebe za to da i srpske žrtve budu priznate, da i srpske patnje budu priznate i da čujemo reči žaljenja. Da mesta koja su svi zaboravili, poput Grubora, posete najviši hrvatski predstavnici, kao što se najavljuje da će doći potpredsednik Vlade Tomislav Medved i predsednik države Zoran Milanović i kao što je premijer Andrej Plenković spreman da ode u Varivode - kaže Pupovac.

Na pitanje šta je garancija da će Hrvati konačno priznati srpske žrtve, Pupovac kaže:

- Razgovori koje smo vodili i koje vodimo sa predstavnicima vlasti predstavljaju osnovu za to. To je prvi put da se takvi razgovori vode, otvoreni i direktni. Nisu nimalo laki, ni za nas, ni za naše sagovornike. Da li postoje rizici? Postoje. Da li treba rizikovati? Ako ima šanse – treba - zaključuje on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branislav

pre 3 godine

Gospodine Pupovac, vaša " filozofija " je plitka. Nikada , ama baš nikada nećete dobiti ono čemu se nadate, iskreno pomirenje!!! Pod hitno se ispisujem iz SDSS i nikada više neću glasati za vas, te ovim putem apelujem na sve Srbe da napuste SDSS.

Čedo

pre 3 godine

Pupavcu on je iz tvoje stranke I nemoj da se pravdaš ako si pravi srbin patriota što ne smeniš kopile!!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija