• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.08.2020

22:20

U ČIJE IME PALMER GOVORI?! MI NA TAKVU DEMOKRATIJU NIKADA NEĆEMO PRISTATI! Dodik o mešanju specijalnog predstavnika Zapadnog Balkana u unutrašnje stvari RS!

Balkan

U ČIJE IME PALMER GOVORI?! MI NA TAKVU DEMOKRATIJU NIKADA NEĆEMO PRISTATI! Dodik o mešanju specijalnog predstavnika Zapadnog Balkana u unutrašnje stvari RS!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da su poslednji istupi specijalnog predstavnika Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metjua Palmera odraz kontinuiteta njegove politike prepoznatljive po mešanju i pokušaju arbitriranja kad su u pitanju unutrašnje stvari zemalja u kojima se pojavljuje

Palmer je izjavio juče da institucije BiH ''treba oplemeniti'' da bi se omogućilo da sistem funkcioniše i da tako zemlja ispuni uslove za članstvo u EU.

Kako je Dodik rekao agenciji Srna, on uglavnom donosi rešenja koja su na štetu naroda i država u koje dolazi i u kojima "zaobilazeći realnost striktno pokušava da nametne svoja rešenja", prenela je RTRS.

- Taj isti Palmer pripada ekipi koja je stvorila Dejtonski sporazum, a on ga upravo krši, nameće rešenja, preti i sankcioniše svakoga ko ne ispunjava njegove želje, zaobilazeći odrednice istog tog Dejtonskog sporazuma - rekao je Dodik.

Dodik je kazao i da je očigledno da Palmer favorizuje zemlje i političke elite koje pristaju na to da im on uređuje unutrašnju politiku i da ironija bude još veća to nazivaju demokratijom.

- Ako je to demokratija kako je vidi on mi na to nikada nećemo pristati - rekao je on.



Kada se radi o Kosovu i o tome da bi sporazum trebalo da dovede do uzajamnog priznanja Beograda i Prištine, Dodik je podsetio Palmera da je Srbija davno postala međunarodno priznata država i da mu nije jasno o kakvom priznanju on sad govori.

- I u ime koga govori? Koliko nam je svima poznato Ameriku predstavlja njen predsednik. Kad se već pomenuti Palmer toliko strastveno zalaže za nezavisnost Kosova i Metohije moralo bi mu biti jasno da onda ista pravila važe i za Republiku Srpsku - rekao je Dodik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija