• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

10.08.2020

15:48

LUDILU NEMA KRAJA! ŠIPTARI PREUZIMAJU SEVERNU MAKEDONIJU! Albanski jezik i na policijskim uniformama!

Balkan

LUDILU NEMA KRAJA! ŠIPTARI PREUZIMAJU SEVERNU MAKEDONIJU! Albanski jezik i na policijskim uniformama!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Agim Nuhio danas je na svom fejsbuk profilu objavio fotografiju na kojoj se vidi novi amblem makedonske policije ispisan i na albanskom jeziku

Na uniformi makedonske policije do sada su bili korišćeni samo makedonski jezik i ćirilično pismo, kao i ispisano na engleskom jeziku "polis" (police).

POLICAJCI ULETELI U KAFANU U GOSTIVARU, KADA SU JE PRETRESLI, ODMAH SU UHAPSILI VLASNIKA! Sve to zbog 10 žena!

ZEMLJOTRES U MAKEDONIJI! ZAEV IZVISIO, Šiptari i VMRO-DPMNE prave NOVU VLADU?!


Danas je ministar Nuhiu potpisao nove normativne akte za ambleme policijskih uniformi i na albanskom jeziku.

- Potpisali smo normativne akte za ambleme policijskih uniformi i na albanskom jeziku. Saobraćajnoj policiji, graničnoj, helikopterskoj jedinici za policijska zaduženja, jedinici za specijalna zaduženja - naveo je Nuhiu.



Makedonski MUP nakon fesjbuk objave Nuhiua o uvođenju dvojezičnih informi za policiju saopštilo je da je reč o zakonskoj obavezi koju ministarstvo mora da realizuje.

- U Zakonu za koriščenje jezika u Severnoj Makedoniji u članu jedan je utvrđeno da na celoj teritoriji Republike Severne Makedonije i u njenim međunarodnim odnosima služben jezik je makedonski jezik i njegovo ćirilsko pismo. U nastavku istog člana utvrđuje se da je drugi jezik, onaj koji govore najmanje 20 odsto građana (albanski jezik) takođe služben jezik, kao i njegovo pismo, u skladu sa ovim zakonom - navodi se u saopštenju MUP.

U skladu sa članom osam stav tri navedenog zakona naglašava se da uniforma policije, vatrogasaca, zdravlja u Skoplju i u opštinama u kojima najmanje 20 odsto od građana govore službeni jezik različit od makedonsko jezika, napisani su na makedonskom jeziku i njegovog ćirilskog pisma, kao i na jeziku koji govore najmanje 20 odsto građana Severne Makedonije i njegovog pisma.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maxmen

pre 3 godine

Kad glupi makedonci ne svataju,pametni siptari svataju izbore.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija