• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/jutranji.hr

12.08.2020

20:32

MLADIĆ (21) SMAKNUT STRAVIČNOM ZAMKOM U ŠUMI! Otac motocikliste:  Žica je bila razvučena tačno u visini vrata...

Balkan

MLADIĆ (21) SMAKNUT STRAVIČNOM ZAMKOM U ŠUMI! Otac motocikliste: Žica je bila razvučena tačno u visini vrata...

Podeli vest

Na stablu su još vidljivi tragovi razvučene sajle, meštani i porodica ostavljaju lampione na mestu pogibije

- Bio sam tamo dva puta po noći, dva puta ujutro. Išao sam pogasiti lampione preko noći, da se šuma ne zapali... Predivno mesto, ptice pevaju, dolje žubori potok... U sedmom mesecu je proslavio rođendan, napunio je 21... Postajao je pravi mladić, počeo se brinuti za sebe, postajati odgovoran... Uzeli su mi sina - priča nam kroz suze Damir Valentić, otac Doriana Semiona Valentića, mladića iz Jelenja koji je život izgubio u nedelju u stravičnoj nesreći na šumskom području pored naselja Lukeži.

MOTOCIKLISTA POGINUO KADA JE ZAPEO O NAMERNO POSTAVLJENU SAJLU NA PUTU! Bizarna nesreća u Rijeci!

Prijatelj se sagnuo

Tog je dana Dorian sa svojim prijateljem, kao što su to često znali da rade, vozio motocikl po šumi. Na šumskom putu ispred njih se isprečila sajla razvučena između dva stabla. Prijatelj je, navodno, žicu na vreme video i uspeo se sagnuti, ali Dorian je, na žalost, nije uspeo izbeći. Usledilla je tragedija kakva se ne pamti u ovom kraju, Dorian je, na žalost, podlegao teškim povredama.

Foto: Privatna arhiva

Tekst potpisa

U selu Brnelići, u kući u kojoj je Dorian živio sa svojim roditeljima i sestrom, u sredu je vladala neopisiva tuga dok su se pripremali za pogreb mladića na lokalnom groblju. Kod Valentića su dolazili prijatelji, kumovi, komšije...Otac Damir je neutešan i ogorčen.

- Svašta se sada priča, da je taj neko stavio tu žicu da mu ne prolaze izbeglice, kamioni, traktori... Ali niko me ne može uveriti da je tako. Pa mogao je da je obeleži, staviti najlon na nju ili nešto takvo... Pa žica je tačno bila razvučena u visini vrata. Na drvu se vide tragovi da je nekoliko puta pomerana, podizana. Točno je stavljena na mestu gde je mogao razviti ubrzanje od 40-50 na sat. Ovo nije obična saobraćajna. Neko ko je stavio žicu na tu visinu, na tom mestu, tačno je hteo da poruči ‘e nećeš tuda’ - govori nam Damir Valentić.

Slučaj sajle na šumskom putu podigao je veliku buru u Jelenju i već tri dana spekuliše se o tome ko ju je i zašto postavio. Kako kažu u naselju, mladići s motociklima, zaljubljenici u motokros, često odlaze da voze po šumskim stazama. Po jednima, žica je na tom delu stajala barem pet godina, ali je bila niže postavljena, po drugima, podignuta je tek nedavno i nije je bilo još pre nekoliko nedelja.

Mesto na kojem je bila zamka nalazi se stotinjak metara od naseljenog mesta.

Dorian je stradao na šumskom putu koji je dovoljno širok za prolazak traktora, čak i automobila. Na lokaciji tragedije meštani ostavljaju lampione, a policija već par dana obavlja uviđaj.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milovan

pre 3 godine

Normalno da je netko postavio. Ti sa motorima bruje po noci i uznemiruju gradjane koji ujutro ustaju i idu na posao. A ovi po danu spavaju. To se moglo i ocekivati kada im policija nije oduzela motore.

Dragy

pre 3 godine

Nekome se očigledno nije svidelo da neko u toj lepoj prirodi vozi motorcikl!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija