• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.08.2020

16:16

POGORŠANA BEZBEDONOSNA SITUACIJA U BOSNI! Srbi traže od Predstavništva BiH da se zaštite njihova prava!

Balkan

POGORŠANA BEZBEDONOSNA SITUACIJA U BOSNI! Srbi traže od Predstavništva BiH da se zaštite njihova prava!

Podeli vest

Zbog pogoršane bezbednosne situacije i masovnog ugrožavanja života i imovine povratnika u nekoliko opština Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH poziva Predsedništvo BiH da hitno i neodložno pozove na razgovore predstavnike država iz kojih dolaze migranti, a radi sklapanja sporazuma o vraćanju njihovih državljana u države porekla.

Reč je, inače, o opštinama Bosanski Petrovac, Sanski Most, Bosanska Krupa, Bosansko Grahovo i Drvar, a Odbor je pozvao ministarstvo bezbednosti da preduzme sve radnje i mere kako bi se zaštitili državljani Federacije srpske nacionalnosti, čije živote i imovinu ugrožavaju državljani drugih zemalja koji su nezakonito ušli u BiH i koji nemaju nijedan identifikacioni dokument i uglavnom su bezbednosno interesantna lica.

Odbor predlaže i da se zaposle novi policijaci u policijskim upravama Unsko-Sanskog kantona i Hercegbosanskoj županiji.

Otvaranjem migrantskog kampa Lipa na početku pandemije trajno je ugrožena povratnička srpska zajednica u celoj Krajini, napominje Odbor i upozorava da će, ako se ovi trendovi nastave, broj Srba u Federaciji sa 2,5 odsto, prema popisu iz 2013-e godine, na sledećem popisu biti smanjen na manje od 1,5 odsto.

Oni su naveli da ostvarivanje prava Srba u Federaciji nije na štetu druga dva naroda, Srbi u Federaciji samo traže da se poštuju njihova ustavom i zakonima garantovana prava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija