• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

20.08.2020

23:40

(VIDEO) ĐUKANOVIĆ OPET PRETI! POBEDIĆEMO NA IZBORIMA CRKVU, ZAVRŠIĆEMO I TAJ POSAO KAKO SMO NAUMILI!   Što pre to shvate, to bolje po njih!

Balkan

(VIDEO) ĐUKANOVIĆ OPET PRETI! POBEDIĆEMO NA IZBORIMA CRKVU, ZAVRŠIĆEMO I TAJ POSAO KAKO SMO NAUMILI! Što pre to shvate, to bolje po njih!

Podeli vest

Završićemo i taj posao tako kako smo naumili, pobedićemo na ovim izborima, nastavićemo da Crnu Goru vodimo putem daljeg evropskog razvoja, implementiraćemo Zakon o slobodi veroispovesti, rekao je Milo Đukanović prilikom posete Pljevljima, kada je gostovao na TV Pljevlja

- Ne razumem one koji su se opredelili da crkvi odenu političko ruho i da je uvedu u političku trku. Poštovalac sam onog iskustva koje imamo sa Crnogorskom pravoslavnom crkvom i logično je da ću prema ulozi crkve u našem društvu uvek imati potreban senzibilitet i potrebno poštovanje - kazao je on.

On je istakao kako su naučili da se tokom dosadašnjeg političkog iskustva nose sa svim političkim preprekama koje se nadano ili nenadano nađu na putu ostvarivanja evropske budućnosti.

- Sada se našla i crkva i na nama je zadatak da pobedimo, nama suprotstavljenu političku ponudu pa makar u svom sastavu imale crkvu. Dakle završićemo i taj posao tako kako smo naumili, pobedićemo na ovim izborima, nastavićemo da Crnu Goru vodimo putem daljeg evropskog razvoja, implementiraćemo Zakon o slobodi veroispovesti - poručio je Đukanović.

On će, kako je kazao, garantovati svakoj verskoj zajednici potpuno ravnopravan status u crnogorskom društvu.

- Imaće priliku naravno svaka od njih da se registruje, ona koja to želi moći će da egzistira i kao neregistrovana jer to predviđa zakon sa značajno manje prava u odnosu na one koje su registrovani ali to je već stvar njihovog izbora. Bili registrovani ili ne, moraće da budu odgovoran subjekt crnogorskog društva - naglasio je Đukanović.

- Što pre to shvate, to bolje po njih - dodao je on.

ALBANCI KAD LUPE, ONDA TO URADE "ZA SVE PARE"! Smislili da Srbiji ponude deo Srbije, a da ih Beograd zauzvrat prizna! OPASNA IGRA PRED PUT U VAŠINGTON!

Đukanović je kazao da ukoliko to ne budu neki od njih shvatali i ako budu nastavili da prkose državi ili da rade na štetu države, da će se to uvek, „naravno završiti na štetu onog ko se opredeljuje da šteti državi u kojoj živi i u kojoj želi da razvija svoju delatnost".

Komentarišući Zakon o slobodi veroispovesti, kazao je da je zakon trebao Crnoj Gori, taj Zakon koji Crna Gora treba da donese nakon pola veka trajanja prethodnog Zakona.

- Prethodnog Zakona koji je donesen u doba komunističkog razvoja Crne Gore, gde je bilo potpuno jasno kakav je bio tada odnos prema crkvi. Dakle, ukoliko Crna Gora želi da bude deo pravnog sistema Evrope i ukoliko želi da obezbeđuje prava svojim građanima u skladu sa standardima Evrope - kazao je on.

Zakon je, kako je rekao, tretirao pitanje verskih sloboda i pitanje pravnog položaja verskih zajednica.

- Po mom uverenju i danas sa svim mojim iskustvom kroz koji smo prošli u Crnoj Gori, taj zakon treba, dobro je da je donesen i dobro je da će biti implementiran u narednom periodu. Od strane crkvenih velikodostojnika u Crnoj Gori ste mogli čuti više puta kritiku na moj račun, kako eto nijesam vernik, pa će biti valjda da sam zbog toga nešto hendikepiran - rekao je Đukanović.

ELITNI BRITANSKI SPECIJALACI U BIH ZAVODE RED, I KAO SLUČAJNO BAŠ PRED IZBORE! Zadatak im je da oteraju Ruse iz bosanskih gudura!

On je dodao da je neko ko je jako veliki poštovalac istorije Crne Gore uključujući i onaj deo istorije koji pravoslavna crkva ima u Crnoj Gori, prenosi IN4S.

- Dakle, poštovalac sam pravoslavne crkve koja je jako doprinosila uspesima Crne Gore u nekom prethodnom periodu. Poštovalac sam onog iskustva koje imamo sa crnogorskom pravoslavnom crkvom - zaključio je Đukanović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
LUDILO MOZGA! MILO GUBI IZBORE, ALI PORAZ NE PRIZNAJE! OKRIVIĆE SRBIJU ZA UBAČENE TAJNE AGENTE KOJIMA SU JEREJI SPC OPERATIVNA VEZA! Vladimir Đukanović zgranut najnovijom kampanjom u CG!
Politika

LUDILO MOZGA! MILO GUBI IZBORE, ALI PORAZ NE PRIZNAJE! OKRIVIĆE SRBIJU ZA UBAČENE TAJNE AGENTE KOJIMA SU JEREJI SPC OPERATIVNA VEZA! Vladimir Đukanović zgranut najnovijom kampanjom u CG!

Zgranut sam bio čitajući tekst i gledajući video klip na jednom udbaškom crnogorskom portalu u kojima se obeležavaju pojedini građani Crne Gore kao saradnici srpske službe, napisao je na svom Fejsbuk profilu narodni poslanik i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović

16.08.2020

10:18

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija