• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.08.2020

10:56

"LAKRDIJA OD DRŽAVE" Obrad Kesić: Kršenje Dejtonskog sporazuma od strane bošnjačke političke elite vodi ka neminovnom raspadu BiH!

Balkan

"LAKRDIJA OD DRŽAVE" Obrad Kesić: Kršenje Dejtonskog sporazuma od strane bošnjačke političke elite vodi ka neminovnom raspadu BiH!

Podeli vest

Šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić izjavio je da je BiH visoko decentralizovana zemlja, zajednica koju jedino može sačuvati striktna primena modela utvrđenog u Dejtonu, ali Bošnjaci svojim činjenjem dovode Srbe, ali i Hrvate u poziciju iz koje više ne vide budućnost u BiH

- Jedino ovaj sporazum može da sačuva jedinstvenu BiH, a Bošnjaci to ne mogu, odnosno ne žele da prihvate - naveo je Kesić.

SVETOZAR MAROVIĆ RAZOTKRIVA KRIMINALNU GRUPU MILA ĐUKANOVIĆA! Skoro 25 godina bio je Milov oslonac, sada je rešio SVE DA OTKRIJE!

SLOVENCI I HRVATI ZARATILI, HRVATSKA POSTAJE NAJVEĆA PRETNJA EVROPSKOJ UNIJI! Kacin opleo po komšijama!

Naglasio je da put nerazumevanja, stalnih tenzija i, kako kaže, sukobljavanja, političkog i ekonomskog mrcvarenja, vodi BiH u dugi perid stagnacije ka neminovnom raspadu.

Razlog tome Kesić vidi u činjenici da, kako kaže, bošnjačka politička elita u Sarajevu ne razume niti prihvata model državne zajednice utvrđen Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Zbog toga, tvrdi on, zatvaraju sve puteve koji bi doveli do ozbiljnog kompromisa, do dogovora koji bi sačuvao zajedničku zemlju.

Kesić tvrdi da je sadašnja situacija potpunog nerazumevanja u Sarajevu paralizovala BiH, dok bošnjačka politička elita svako pitanje iz Banjaluke tretira po principu biti ili ne biti za opstanak države.

- Odgovor iz Sarajeva na ključne teme koje potenciraju Srbi je rigidan, radikalan, nefleksibilan, a to ukoliko ne dođe do bitnog preokreta, vodi ka raspadu zemlje - naveo je Kesić za "Euroblic".

Prema njegovim rečima, samo je pitanje da li to ide brzo, kraćim putem ili će duže trajati, krećući se sporijim putem, ali istom rešenju.

Kesić je ukazao da otimanjem nadležnosti od Republike Srpske, suprotno Dejtonskom sporazumu, Sarajevo stvara "lakrdiju od države", te da se, ono što visoki predstavnik nije uspeo nametnuti, sada radi posredstvom Ustavnog suda BiH.

- Ako se tako nastavi, ako politička elita Bošnjaka ne shvati da taj model vodi direktno u destrukciju zemlje, ako se ne vrate izvornom mirovnom sporazumu, gde Bošnjaci, Srbi i Hrvati imaju isti udeo u toj zemlji, mi nećemo imati šanse da rešimo probleme koji vode raspadu BiH - uveren je Kesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija