• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

29.08.2020

16:27

FRAPANTNO! ŠIPTAR ĆE BITI NOVI PREMIJER CRNE GORE! Diktator Milo DAO BESU Tačiju i Rami!

Balkan

FRAPANTNO! ŠIPTAR ĆE BITI NOVI PREMIJER CRNE GORE! Diktator Milo DAO BESU Tačiju i Rami!

Podeli vest

Svestan da posle nedeljnih izbora vlast možda može da sačuva samo uz pomoć Albanaca, Milo Đukanović obećao Ediju Rami i Hašimu Tačiju da će za novog predsednika vlade postaviti Šiptara

Crnogorski predsednik Milo Đukanović planira da za budućeg premijera te države postavi Šiptara, tvrde podgorički mediji! Svestan da posle nedeljnih izbora vlast možda može da sačuva samo uz pomoć Albanaca, Đukanović je obećao Ediju Rami i Hašimu Tačiju da će Albanac biti novi predsednik vlade Crne Gore!?
 

Albanci umesto Srba

Đukanović dramatično gubi podršku među pravoslavnim narodom u Crnoj Gori. Zato se i okreće albanskim glasovima
Marko Kovačević, portparol NSD


Upravo posle ovog političkog dila, albanski premijer Edi Rama je javno podržao Đukanovića, zahvalivši mu se na srpskom jeziku zato što je 'najviše uradio za Albance'!?! Da je ovaj dogovor izvestan potvrđuje i sam Rama, koji je juče pozvao Albance da glasaju za Albansku listu kako bi 'pojačali zastupljenost u političkom životu Crne Gore'. Upućeni tvrde da Đukanović planira da prepusti Šiptarima premijersko mesto, slično kao što je to uradio i severnomakedonski premijer Zoran Zaev.

Foto: Beta AP

Zaev dao državu Albancima

Severnomakedonski premijer i lider SDMS Zoran Zaev posle parlamentarnih izbora postigao je dogovor o koaliciji sa liderom albanske manjinske stranke Demokratska unija za integracije (DUI) Alijem Ahmetijem.

Da bi ga Albanci podržali, Zaev je morao Ahmetiju da obeća i premijersku fotelju. Zaev će tako Ahmetiju funkciju prepustiti poslednjih 100 dana svog mandata.
Možda će i Milo baš tako?

Prešao na 'plan B'

Rama je, inače, juče izjavio da bi svi Albanci trebalo da podrže Albansku listu 'što je jače moguće'.
- Verujem da je vaš izbor jasan i nadam se da će vaš glas biti ujedinjen u istom pravcu koji jača vašu zastupljenost u političkom životu Crne Gore i ide u skladu sa pravim izborom za tu zemlju, koja treba po svaku cenu da ide napred. Stoga vas molim da iskoristite svoje pravo glasa i da podržite Albansku listu što je moguće jače. Ta lista ne predstavlja samo ujedinjenje albanskih partija, već prvi put povezuje Malesiju i Ulcinj u jednoj grupi koja će da poveže Albance zajedno u tim oblastima da podržavaju jedni druge i evroatlantski pravac Crne Gore - rekao je Rama, a prenosi podgorička 'Borba'.

Foto: Beta


Komentarišući ove navode, portparol opozicionog NSD Marko Kovačević kaže da Milo Đukanović sigurno gubi podršku Srba, pa se sada okreće 'planu B'.
- Đukanović dramatično gubi podršku među pravoslavnim narodom u Crnoj Gori. Zato se i okreće Albancima. Ideja mu je da albanske glasove uzme za svoj DPS. Zauzvrat, Đukanović im je obećao mesto premijera i mnogo veći stepen nezavisnosti za regije u kojima Albanci žive - upozorava Kovačević.

Došao mu je kraj

Politikolog Vladislav Dajković, na drugoj strani, ocenjuje da je Đukanoviću došao politički kraj i da džabe daje bilo kakva obećanja.
- Nimalo me ne čudi to što je ponudio Albancima mesto premijera. Đukanović bi ponudio i svoju dušu crnom đavolu samo da ostane na vlasti i zadrži moć i privilegije. Ipak, mislim da džabe nudi i obećava. Njemu je odavno došao politički kraj, a u nedelju ćemo taj njegov kraj samo da ozvaničimo i proslavimo - naglašava Dajković.
 

Čekajte, bre!

MILORAD DODIK
PREDSEDNIŠTVO BiH

Očekujem da izbori u Crnoj Gori proteknu mirno i da taj dan bude dan demokratskog izražavanja volje građana. U izborni proces ulazi se u atmosferi napetosti koja traje od usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srbo

pre 3 godine

Odavno se zna ko je Milu šef, to govori da šverc cigareta i nafte je prerastao u biznis koji kontrolišu šiptari i ako Milo ima banku i državu nije teško pogoditi ko veš pere, a ko kaki. Zato i jeste nervoza izražena oko izbora, jer Kosovo i Metohija neće biti država, a Milu su dani odbrojani.

Glas razuma

pre 3 godine

Bio je trn u oku svakom poštenom građaninu u Crnoj Gori.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija