• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.09.2020

18:58

REGION U KANDŽAMA KORONE! Dok se Srbija uspešno bori sa epidemijom, u regionu alarmantno -VIRUS NE POPUŠTA!

Balkan

REGION U KANDŽAMA KORONE! Dok se Srbija uspešno bori sa epidemijom, u regionu alarmantno -VIRUS NE POPUŠTA!

Podeli vest

Korona u regionu se ne smiruje, sudivši po brojevima koje svakodnevno možemo videti da nam stižu iz susednih zemalja

Srbija je u boljem položaju sa korona virusom od ostalih zemalja, tako je već danima. Najteća situacija je u Hrvatskoj. Za sada, naša zemlja sprovodi najbolje epidemiološke mere u cilju sprečavanja širenja COVID-19 infekcije. U Crnoj Gori se povećava broj novoobolelih.

DETE ZARAŽENO KORONOM VEĆ PRVOG DANA U BEOGRADSKOJ ŠKOLI! Prijava protiv nesavesnih roditelja koji su ga pustili na časove

DANAS JE KORONA EKSTREMNO AKTIVNA, I TO ZBOG OVOGA! Dramatično upozorenje profesora Stevančevića: Svim prijateljima sam rekao da je najbolje da NE IZLAZE IZ KUĆE

Crna Gora

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od poslednjeg preseka završile PCR analizu 646 uzoraka na novi korona virus. Registrovana su 102 novopozitivna slučaja infekcije.

Od poslednjeg preseka potvrđena su dva smrtna ishoda kod kovid19 pozitivnih pacijenata lečenih u OB Berane i Kliničkom centru Crne Gore. Preminuli su bili iz Bijelog Polja i Berana, a rođeni su 1936. i 1969. godine. 

Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa kovid-19 infekcijom od početka juna meseca je 95 a od početka godine: 104.

Ukupan broj aktivnih slučajeva kovid 19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 811. Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 5.019.

Foto: Reuters

Slovenija

Prema podacima slovenačkih vlasti, za poslednjih 24 sata registrovano je 55 novih sučajeva korona virusa, što je najveći dnevni porast obolelih tokom proteklih pet meseci. Preminula je još jedna osoba od posledica infekcije kovidom-19.

Od juče je testirano 1.608 osoba, prenosi agencija STA. Broj hospitalizovanih je porastao za 26, a dva pacijenta su otpuštena iz bolnice juče.

Četiri pacijenta leči se na intenzivnoj nezi, jedan više u odnosu na juče. U Sloveniji je ukupno zaraženo skoro 3.000 ljudi, a preminulo je 134.

Hrvatska

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata zabeleženo 311 novih slučajeva korona virusa i četiri preminula pacijenta od posledica kovid-19. 

Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, virus je trenutno aktivan kod 2.566 osoba, a od početka epidemije registrovano je 10.725 slučajeva.

Testirano je ukupno 175.346 osoba od početka epidemije, u protekla 24 sata 4.122 osobe. Ukupno na bolničkom lečenju je 258 osoba, i 14 na respiratoru.

Oporavilo se 7.968 osoba. Četvoro je preminulih, a ukupno 191 pacijent od početka epidemije.

Preminuli su dve muške iz KB Split, jedna ženska 1937. godište iz KB Split i jedna osoba iz KB Dubrava. Navodi se da su svi oni imali hronična oboljenja.

Uvedene su nove mere na Požeško-slavonsku županiju - ograničavaju se svadbene svečanosti i privatna okupljanja, rekao je šef Nacionalnog štaba i ministar Davor Božinović.

Foto: AP/Tanjug/Fotoilustracija

Bosna i Hercegovina

Granice BiH biće otvorene za sve strane državljane koji do sada nisu mogli ući u zemlju, pod uslovom da imaju negativan test na virus korona koji nije stariji od 48 časova.

Ova odluka usaglašena je u Sarajevu na današnjem sastanku predsedavajućeg Saveta ministara Zorana Tegeltije i premijera Republike Srpske Radovanom Viškovićem i Federacije BiH (FBiH) Fadilom Novalićem.

Severna Makedonija

U Severnoj Makedoniji u protekla 24 sata registrovano je 145 novozaraženih virusom korona dok je dvoje pacijenata preminulo, prenose makedonski mediji. U istom periodu je registrovano i 216 lica koja su izlečena.

Od početka epidemije u toj zemlji registrovano je ukupno 14.600 obolelih, od kojih je do sada 11.741 osoba ozdravila.

Do sada je od posledice virusa preminulo 606 pacijenata, a trenutno su aktivna 2.253 slučaja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija