• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vijesti.me

03.09.2020

20:29

OKO OVOG NEMA PREGOVORA! ODMAH DONETI ZAKON O POREKLU IMOVINE I O LUSTRACIJI I POVUĆI STUPIDNI ZAKON O SLOBODI VEROSIPOVESTI! Krivokapić, Abazović i Bečić kao jedan!

Balkan

OKO OVOG NEMA PREGOVORA! ODMAH DONETI ZAKON O POREKLU IMOVINE I O LUSTRACIJI I POVUĆI STUPIDNI ZAKON O SLOBODI VEROSIPOVESTI! Krivokapić, Abazović i Bečić kao jedan!

Podeli vest

Zdravko Krivokapić, lider koalicije "Za budućnost Crne Gore", Aleksa Bečić - "Mir je naša nacija" i Dritan Abazović - "Crno na bijelo" poručili su da je u Crnoj Gori pobedila sloboda, a sa slobodom i budućnost!

Zdravko Krivokapić, lider koalicije "Za budućnost Crne Gore", poručuje da se već danima radi na tome kako da Crnu Goru izvuku iz očekivane ekonomske krize. 

- Paket mera treba da bude paket solidarnosti. Para je uvek bilo u Crnoj Gori samo je pitanje kako su se trošile. Ako je neko ugrožen sa stanovišta bezbednosti zašto se ne zapita da li je uzrok takvog stanja. Veliki novac trošimo za bezbednost jednog čoveka - rekao je Krivokapić dodajući da će ići ulicom Podgorice bez obezbeđenja. 

- Imamo paket koji je nazvan socijalna solidarnost. Verujte oslobodili smo se onog što je zarobljena država. Ona je zarobila i naše umove. Nudimo eliminisanje kriminala i korupcije i pomirenje između svih nas - rekao je Krivokapić.

Dritan Abazović ističe da ima dosta zakona koje treba preispitati, kao i Zakon o slobodi veroispovijesti. 

- Samo je DPS mogao da bude toliko stupidan i da veže za jedan zakon, iako je govoreno da ima norme koje su problematične. Treba Zakon o slobodi veroispovesti da bude isti za sve verske zajednice i da se dovedu u istu ravan i da pravila budu ista za sve - rekao je Abazović.

On je napomenuo da dva zakona koje treba odmah doneti su zakon o poreklu imovine i zakon o lustraciji. 

- Već su spremni. Oni koji ne mogu da dokažu imovinu, moraće da idu pred nadležne organe. U Crnoj Gori maloj ne znamo kako neko vozi ferari ili auto od 100.000 evura. I ove majbahe neće imati ko da kupi. Bahaćenja kao u Crnoj Gori nema niđe. Gruevski je pao zbog blindiranog vozila i načina na koji je kupljen. Naši funkcioneri se neće ponašati na taj način - rekao je Abazović. 

Zdravko Krivokapić, lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" upozorava da je u toku uništavenje dokumentacije, koja dokazuje  tokove novca. 

- Živimo u trenutku usmenih naređenja. Na preispitivanju kompletne dokumentacije će da rade stručnjaci po zakonu. Koristićemo sve mogućnosti koje zakon pruža. Mi ne raspolažemo sa svom potrebnom dokumentacijom i najveći problem Crne Gore je arhiviranje dokumentacije - upozorio je Krivokapić. 
 
On je dodao daće prva stvar koju će uraditi niova vlast biti da proda dva majbaha i taj novac vrati građanima. 

- Ti isti koji vladaju 30 godina, došli su na priči kako je neko pojeo jagnje - rekao je Krivokapić.

Dritan Abazović iz koalicije "Crno na bijelo" će iznaći način da se obračunaju sa kriminalom!

- Ako mi budemo efikasni i odlučni da se obračunamo sa kriminalom, naći ćemo načine. Pod hitno moramo da smenimo direktora Uprave policije i da izaberemo direktora ANB-a. Nećemo dozvoliti da nas maltretiraju osobe koje su čuvale korupciju na štetu građana Crne Gore i budžeta", poručio je Abazović.

Svi stručni i moralno nesporni ne moraju da brinu. Nema lova na veštice, osvete, ali svi koji pokušavaju da spasavaju one koji su politička prošlost će odgovarati za svoja dela - poručio je Bečić.

Šef koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić ističe da zna da je Medojević eksplozivan pa kad svoju narav suzbije da će svi biti u redu. 

- On je političar koji će znati što je najbolje za građane Crne Gore. On želi da vidi drugačiju Crnu Goru, bolju i prosperitetniju Crnu Goru, kazao je Krivokapić. 

- Želimo da prevlada sistemski pristup, a to znači da ćete imati pravila koja ćete poštovati. Nemoguća je misija praviti bilo šta što se tiče NATO. Mi ćemo insistirati na tome da demokratski procesi budu suštinski i da svaki građanin oseti duh tih promena -  kazao je Krivokapić. 

Imamo intenzivnu komunikaciju. Ohrabrujuće delovale naše poruke na smirivanje situacije u zemlji. Građani su glasali za promene, jer nakon 30 godina imamo smenu vlasti. Pripadnici manjinskih naroda treba da budu dio svake vlasti - poručio je Bečić. 

Izuzetno je važno da najznačajnijim adresama predstavimo projekat ekspertske vlade, koji je prozapadni. To će biti veliki iskorak i da budemo evropska alternativa ovoj kvazievropskoj alternativi oličenoj u DPS - rekao je Abazović.

Aleksa Bečić iz  koalicije "Mir je naša nacija" ističe da neće biti promene spoljnopolitičkog kursa, i da je nova vlast spremna da sprovedemo sve reforme. 

- Cilj nam je da uvedemo Crnu Goru u Evropsku uniju - poručio Bečić.

On je diodao i da bi voleo da vidi pojedinca koji bi izdao istorijsku volju Crne Gore. 

- Nema tog bogatstva za koje bi neko od nas izdao volju građana", istakao je Bečić. 

Zdravko Krivokapić, lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" poručuje da će pozvati nacionalne manjine da im se pridruže, ali i da neće trgovati, kao što je DPS često trgovao. 

- Svako ima pravo izbora. Uputiću poziv svim nacionalnim strankama da se sastanemo i razgovaramo - najavio je Krivokapić 

Želja građana za promena mnogo veća od broja mandata u parlamentu. Đukanović je od nedelje veće postao nebitna ličnost što je mnogo dobro za Crnu Goru. Moguće da će pokušati neke opstrukcije. 

- Bilo bi dobro da posle formiranja vlade Đukanović posle par meseci podnese ostavku i raspišemo predsedničke izbore - istakao je Abazović.

 On je poručio i da ne želi da bilo kog čoveka izgube u ovom trenutku. 

- Medojević je bio politički hrabar i iznosio mnoga imena i afere. Ubeđen sam da će Medojević shvatiti da krećemo jednom promenom. Pokret za promene valjda treba da bude za promene i da napokon ugledamo ono svetlo u tunelu i da ćemo napraviti Crnu Goru da bude najbolje mesto za život građana.

On je kazao da se "vrlo brzo treba očekivati mandatar".

Najbolji treba da bude premijer. Kriterijumi moraju da budu jasni. Mislim da ćemo za sat vremena znati ko zadovoljava kriterijume. Svaka politička kalkulacija u ovom trenutku nije dobronamerna. Znam da je već počela igra ima li mene tu. To je najgora kombinatorika Crne Gore", poručio je Krivokapić.

(FOTO) ABAZOVIĆ U OPASNOSTI, OD TAJNE SLUŽBE I POLICIJE ZAHTEVA SE DA ZAŠTITE JEDNOG OD LIDERA OPOZICIJE!

Dodao je da treba napraviti sistem koji neće zavisiti od jedne partije i jednog čoveka.

U ovom trenutku najbolje rešenje za Crnu Goru je ekspertska vlada. Samo da budu kompetentni, časni...", rekao je Krivokapić.

Zdravko Krivokapić, lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" ističe da je dogovor opozicije bio vrlo brz i jednostavn. 

- Rukovodili smo se glasom naroda, a ne glasom politike. Ništa ne može da bude važnije od ovog sporazuma.

Šef grupe "Mir je naša nacija" Aleksa Bačić dodaje da je zajednički zadatak da se posao privede kraju. 

Skup na Cetinju je bio miran. Moj poziv skupovima koji dolaze - ostanite kući, idite na roštilj, do mora. Mi hoćemo da mirimo Crnu Goru. Mi smo pobijedili da bi ovu državu konačno pomirili - rekao je Bečić. Poručio je da su Crna Gora svi ljudi bez obzira koga su glasali.

HRVATI MASKIRANI U SRBE DOLAZE DA IZAZOVU HAOS U CRNOJ GORI! OČAJNIČKI KORAK MILA I NJEGOVIH SKUTONOŠA! Kriminalci regrutuju navijače iz Splita i Zagreba!

Abazović ističe da ni nakon 30 godina i 14 godina nezavisnosti Crna Gora nije uspela da izgradi građansku državu. 

- Svi smo mi država, nemojte da provociramo, čekali smo 30 godina, nemojte da slavite dok ne napravimo neki rezultat. Poslali smo dobru poruku regioni, pobedili smo nekoga ko je smatran nepobediv. Vratili smo suverinitet građanima - poručio je Abazović.

On je podelio savet građanima. 

- Pitam moje Ulcinjane i Albance koliko je vas otišlo zbog prosrpske opozicije, a koliko zbog politike DPS-a. Čekaju nas ekonomski izazovi, pozivam vrh DPS-a da ne pokušavaju na incidentima da gurnu Crnu Go

Oni su osudili napade na islamske bogomolje ustvrdivši da nema potrebe za podizanjem tenzija, jer to jedino odgovara odlazećem režimu. 

- Da je deo opozicije htio da profitira od nacionalizma, to bi radili pre izbora. Ovo samo odgovrara režimu. Pripadnici Bošnjačkog naroda su u Pljevljima bili uplašeni. Naš cilj je da garantujemo da će biti samo bolje i da ćemo učiniti sve da se svi osjećaju sigurno. Mi smo na ovim izborima pobijedili 90. DPS su 90. U Pljevljima sam vidio rukopis policije i optužujem ih za dešavanja u Pljevljima - rekao je Abazović i pozvao građane da budu mirni i dostojanstveni.

Zdravko Krivokopić poručuje da političar ničim ne sme da naruši multietnički stav. 

- Možete opoziciji da pripisujete bilo šta, ali sve što nas dijeli nama nije blisko - poručio je Krivokapić i upitao se kakvu to policiju ima Crna Gora i koga štiti. 

- Bitno je saznati koji je to naredio, mislim da nalogodavac treba da bude otkriven. Kako to da Uprava policije, ovoga puta nije prepoznala vinovnike, nije pronašla prestpunike. Morali smo da šaljemo nedvosmislene poruke", rekao je Krivokapić. Dodao je da je išao kod načelnika CB Pljevlja, te da zna da su procesuirane četiri osobe.  - kazao je Krivokapić povodom dešavanje prethodnih dana u Pljevljima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
master

pre 3 godine

Tako es radi, terajte tog lopova i bandu napolje.

Lala iz Banata

pre 3 godine

Медојевића за ВРХОВНОГ СУДИЈУ или министра правосуђа, Кнежевића на чело црногорске ПОЛИЦИЈЕ...Има да ... - "лети перје"...!

srbo

pre 3 godine

Svaka čast, kriminalci oko Mila da se pohapse i kao u Italiji sa mafijom, oduzeti nezakonito stečeno i vratiti društvu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija