• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/blic

08.09.2020

12:23

NOVA VLADA CG ISPRAVLJA NEPRAVDU PREMA CRKVI! Krivokapić najavio NOVI ZAKON O SLOBODI VEROISPOVESTI, prioritet je i ZAKON O POREKLU IMOVINE!

Balkan

NOVA VLADA CG ISPRAVLJA NEPRAVDU PREMA CRKVI! Krivokapić najavio NOVI ZAKON O SLOBODI VEROISPOVESTI, prioritet je i ZAKON O POREKLU IMOVINE!

Podeli vest

Nosilac liste Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić odbacio je navode o velikom uticaju Srbije na buduću Vladu i najavio novi zakon o slobodi veroispovesti

Krivokapić je rekao da su pred novom vladom veliki izazovi jer treba obezbediti opstanak naroda i države posle propale turističke sezone, tako da razmatranje povlačenja priznanja Kosova za sada nije prioritet.

- Optužbe o mešanju Srbije u unutrašnja pitanja Crne Gore su obične budalaštine koje širi odlazeći režim i teško možete naći jedan primer koji potkrepljuje te tvrdnje - rekao je Krivokapić, prenose "Vijesti".

On je najavio da će novi zakon o slobodi veroispovesti biti donet aktivnim dijalogom i uz učešće verskih zajednica, a pored toga jedan od prioriteta biće zakon o poreklu imovine koji je obećan građanima.

Krivokapić je dodao da Ruska Federacija predstavlja bratsku zemlju i istorijskog prijatelja Crne Gore i da je nova vlada "u obavezi da popravi odnose dve države".

 

 

On je uveren i da su "stvari u vezi sa formiranjem nove vlade jasne".

- Verujem da će naši partneri iz Demokrata i URA održati reč. Stoga, neočekivane obrte bih u startu isključio. Pred Crnom Gorom je veoma težak period, jer se decenijama promašene ekonomske i razvojne politike DPS-a dodao globalni potres, pandemija virusa Kovid-19 - kazao je Krivokapić za "Danas".

Upitan ba li će u ekspertskoj vladi biti mesta i za eksperte iz DPS, odgovorio je:

- To što se neko aktivno bavio politikom ne treba da bude kriterijum koji bi nekoga isključio iz buduće vlade, posebno ako se radi o ličnosti zavidnih profesionalnih referenci. Što se tiče kadrova koje je imenovao DPS, niko od ljudi koji su svoj posao obavljali savesno i u skladu sa zakonom, ne treba da brine za svoje pozicije jer nova vlada neće sprovoditi politički revanšizam - dodao je Krivokapić.

On je ponovio da je buduća vlada otvorena za sve manjinske narode.

Istakao je i da građani Crne Gore, imaju velika očekivanja od buduće vlade.

BONUS VIDEO:

OVO JE KRUNA ZAVERE PROTIV NOVAKA! Beograđani ogorčeni zbog diskvalifikacije Srbina iz US Opena!

URNEBESNA REAKCIJA NA VERIDBU LUNE I MARKA! Najstariji fanovi doživeli šok!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija