• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

09.09.2020

23:00

EVROPA I ZVANIČNO DIGLA RUKE OD CRNOGORSKOG DIKTATORA! Evropska komisija: Narod rekao svoje, MILO ODLAZI!

Balkan

EVROPA I ZVANIČNO DIGLA RUKE OD CRNOGORSKOG DIKTATORA! Evropska komisija: Narod rekao svoje, MILO ODLAZI!

Podeli vest

Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez poručila da su velikim odzivom na izborima crnogorski građani pokazali spremnost da odlučuju o budućnosti

Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez poručila je da je narod u Crnoj Gori rekao svoje i da crnogorski predsednik Milo Đukanović mora da ode!

Pisonero je, komentarišući protekle parlamentarne izbore u Crnoj Gori, istakla da je masovni odziv na glasanje pokazao da su građani uzeli stvar u svoje ruke i sami izabrali novu vlast. Prema tome, poraženi Đukanović treba da na miran način prihvati poraz, rekla je portparolka EK.

Precrtan

Đukanović je precrtan od strane građana Crne Gore. I to je važnije od bilo čega što će reći bilo koji političar sa strane
Andrija Mandić, Demokratski front

Nova realnost

Prema njenim rečima, Evropska unija očekuje da u politički dijalog budu uključeni svi u Crnoj Gori.

- Velikim odzivom na izborima, crnogorski građani pokazali spremnost da sami odlučuju o svojoj budućnosti. U postojećem postizbornom kontekstu u Crnoj Gori, EU očekuje smirenost, uzdržanost, inkluzivni politički dijalog i poštovanje principa Unije - naglasila je Pisonero.
Komentarišući ove navode, portparol NSD Marko Kovačević kaže da su u međunarodnoj zajednici svi prihvatili novu realnost.

- U Crnoj Gori vlast je promenjena na izborima, čak i pored činjenice da su oni održani u nefer uslovima. Taj fakat je još snažnije opredelio međunarodne zvaničnike da uvaže rezultat izbora. Logično je da svako bude zadovoljan demokratskim iskazom volje jednog naroda, a Crna Gora je pokazala da se i diktatura može smeniti papirom i olovkom - ocenjuje Kovačević.

Direktor društva za istraživanje politike i političke teorije Vladimir Pavićević ističe da je Đukanović odavno ostao bez podrške u zapadnim centrima.

Moj ugao
MARKO MILAČIĆ
PRAVA CRNA GORA

Sad je došlo vreme da država zaista pokaže snagu. Da zaista bude jača od svakog ko svojim bezakonjem udara u temelje društva. Jer država je jaka onoliko koliko počiva na zakonu kojem je osnov pravda.

- Od obnavljanja nezavisnosti Crne Gore, pa sve do ovih izbora na kojima smo razvlastili DPS, nikad nije bilo toliko jasno da je interes naših saveznika sa Zapada da DPS bude što slabiji. O tome svedoče i zvanični stavovi naših partnera sa Zapada, ali i praksa tihe diplomatske blokade Đukanovića na Zapadu - objašnjava Pavićević, dodajući da su Mila hteli da vide samo zbog protokola:

- Američka ambasadorka je javno govorila o endemskoj korupciji koja usporava evroatlantske integracije Crne Gore, EU je kontinuirano upozoravala na nepodnošljivo stanje u pravosuđu i odsustvu učinaka u borbi protiv organizovanog kriminala. Đukanovića niko živi nije hteo nigde da primi osim kada je zbog pitanja protokola bilo nemoguće izbeći ga... - podseća Pavićević.

Poštuju volju naroda

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić kaže da je od mišljenja stranaca mnogo važnije to što je Milo izgubio većinu u svom narodu.

- Đukanović je precrtan od strane građana Crne Gore. I to je važnije od bilo čega što će o tome reći bilo koji političar sa strane. Očekujemo da oni samo ispoštuju volju naših građana, a ne vidim nijedan razlog zašto to ne bi uradili - zaključuje Mandić.

Najbliža saradnica napušta Đukanovića!

Najbliža saradnica Mila Đukanović i šefica misije Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama Milica Pejanović Đurišić najverovatnije napušta ovu funkciju i pridružuje se opozicionom bloku!?
Prema pisanju 'Novosti', Đukanovićeva dugogodišnja desna ruka odlučila je da mu okrene leđa posle poraza na izborima. Svojevremeno Pejanović Đurišić je činila nerazdvojnu, 'veliku četvorku' nekada jedinstvenog DPS-a sa Đukanovićem, Svetozarom Marovićem i Momirom Bulatovićem.
Kasnije je bila ambasadorka SRJ i SCG u Austriji, Belgiji i Luksemburgu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku
Društvo

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku

Crkvena opština Vračevska u Lešku je nakon Vaskršnje Liturgije u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, organizovala Vaskršnju Olimpijadu gde su se deca takmičila u više kategorija najjače i najlepše jaje, najlepši crtež, a takmičili su se i u trčanju u kome su učestvovali osnovci, ali i bebe, puzeći do cilja.

05.05.2024

17:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija