• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.09.2020

13:37

HRVATI POBESNELI: OVO JE BAKIROV DRŽAVNI UDAR! Alijin naslednik im zapretio "SLUČAJEM KOMŠIĆ NA SVIM NIVOIMA", a to znači...

Balkan

HRVATI POBESNELI: OVO JE BAKIROV DRŽAVNI UDAR! Alijin naslednik im zapretio "SLUČAJEM KOMŠIĆ NA SVIM NIVOIMA", a to znači...

Podeli vest

Najavu predsednika vodeće bošnjačke stranke SDA Bakira Izetbegovića da će Bošnjaci Hrvatima na sledećim izborima, uz Željka Komšića, nametnuti i političke predstavnike na drugim nivoima, više hrvatskih zvaničnika je nazvalo “državnim udarom i agresijom na Hrvate” u BiH, prenela je Hina


"Izetbegovićeve pretnje ukidanju mehanizma legitimnog predstavljanja otvorena su agresija na BiH. Sad je jasno da SDA i Bakir Izetbegović otvoreno iskazuju opredeljenost ka politici raspada BiH kao zajednice tri ravnopravna naroda", saopštio je Klub izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.


Upitan o razgovorima s HDZ-om BiH o izmenama Izbornog zakona BiH, Izetbegović je, gostujući u programu N1 televizije, rekao da će kao partnera birati Željka Komšića, hrvatskog člana Predsedništva BiH, umesto Dragana Čovića, čelnika HDZ-a BiH, uprkos podršci koju uživa među Hrvatima u BiH.


Foto: AP/Photo

Izetbegović je, navodi se, dodao da će bošnjački birači na sledećim izborima Hrvatima nametnuti političke predstavnike ukoliko se nastave ucene vodeće hrvatske stranke, HDZ BiH.

Agencija navodi da Izetbegović pritom nije pojasnio na šta konkretno misli.

"Ako Čović nastavi s pretnjama, saradnjama s Dodikom, pritiscima, onda će se slučaj Komšić spustiti na druge nivoe. Učinićemo sve da se razbiju mehanizmi i napravimo normalnu državu", rekao je Izetbegović.

Klub Hrvata u Domu naroda poručuje da će o sudbini hrvatskog naroda u BiH odlučivai Hrvati, a ne Izetbegović i Komšić.

"Poruke Bakira Izetbegovića uporedili su s potezima Slobodana Miloševića pri raspadu bivše Jugoslavije kroz ''antibirokratsku jogurt revoluciju''".



Pozvali su predstavnike međunarodne zajednice, pre svega EU da se izjasne I, kako kažu, zaustave "otvorenu političku agresiju na BiH".

U odvojenoj reakciji predsednik Federacije BiH Marinko Čavara ocenio je da se bošnjačka politika razotkrila s nametanjem Željka Komšića, za kojeg hrvatske stranke u BiH tvrde da je bošnjački politički projekt.

"Jasno je da je Komšić izbor Bakira Izetbegovića i svih onih koji ne poštuju volju hrvatskog naroda, a koji je izabrao Dragana Čovića. Nije pred gospodinom Bakirom izbor između dve osobe nego opredeljenje je li za BiH, poštujući volju hrvatskog naroda ili nije za BiH, rušeći temelje BiH i ravnopravnost i prava konstitutivnih naroda", naveo je Čavara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mili

pre 3 godine

Hrvati naprosto treba da zatvore granicu sa BiH i lupe sankcije dok se ne uredi ko država jer da je to država koja poštuje svoj Ustav ne bi bilo slučaja Komšić Ali sve će se to morati reširi na putu u EU to je bar jasno samo šta ide pre sporo.

Čeda

pre 3 godine

Hrvati ne shvataju da ovi nikome nisu prijatelji.

OZBILJAN POTRES U BiH! OBAVEŠTAJCI PODNELI KRIVIČNU PROTIV ŠEFA: Osmica radi po Bakirovom nalogu! Šokantni detalji - kako je SDA od OBA napravila partijsku prćiju!
Balkan

OZBILJAN POTRES U BiH! OBAVEŠTAJCI PODNELI KRIVIČNU PROTIV ŠEFA: Osmica radi po Bakirovom nalogu! Šokantni detalji - kako je SDA od OBA napravila partijsku prćiju!

Prema krivičnoj prijavi podnetoj protiv prvog čoveka Obaveštajne agencije BiH Osmana Mehmedagića zvanog Osmica, koju su zaposleni u OBA krajem avgusta predali Tužilaštvu BiH, on se tereti za niz krivičnih dela, koje je, kako navode, sprovodio po nalogu SDA Bakira Izetbegovića, radi diskreditacije političkih protivnika

11.09.2020

11:58

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija