• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Vijesti

17.09.2020

21:42

VLAST VRAĆENA GRAĐANIMA! Krsto Radović izabran za predsednika budvanskog parlamenta!

Balkan

VLAST VRAĆENA GRAĐANIMA! Krsto Radović izabran za predsednika budvanskog parlamenta!

Podeli vest

Nakon jednočasovne pauze, Krsto Radović (Demokrate) izabran je glasovima odbornika svoje partije i koalicije “Za budućnost Budve - Marko Bato Carević” za predsednika Skupštine opštine Budva, čime je u ovom gradiću vlast vraćena građanima

Uzdržani su bili, osim Radovića, i odbornik SDP Petar Odžić i odbornik URA Blažo Rađenović.

Nastavku sednice nisu prisustvovali odbornici koalicije DPS, SD, LP i Crnogorske.

Pre pauze konstutisan je opštinski parlament, a verifikovana su 33 odbornička mandata.

Zahvaljujući se na ukazanom poverenju, Radović je kazao da je tu funkciju u prethodnom mandatu obavljao u skladu sa zakonom i Ustavom Crne Gore.

- Ubeđen da svojim odnosom prema predstavnicima građana, kao prvi među jednakima nisam diskriminisao ni jednu odbornicu niti odbornika, ni po političkoj pripadnosti, niti bilo kom drugom osnovu. Trudio sam se, posebno tokom dešavanja u prethodnih nekoliko meseci, da zaštitim integritet i dostojanstvo ovoga doma. Uprkos tome, što sam lično proživeo težak period i brutalna ponižavanja od strane pripadnika Uprave policije i drugih državnih institucija, samo iz jednog razloga što sam branio Ustav i poredak Crne Gore, ipak sam smogao snage da prema onima po čijem nalogu je vršena tortura prema predstavnicima građana u ovom domu, sugrađanima i meni lično, isključivo zbog različitog političkog stava i razmišljanja, ne uzvratim na isti i sličan način i ostanem Krsto Radović, isti čovek kakvog su građani poznavali i ranije - poručio je Radović nakon imenovanja.

Prema njegovim rečima nakon nelegalnog preuzimanja Opštine i uzurpacije vlasti Skupština je doživela moralni i institucional i sunovrat.

- U kojoj meri je unižen ovaj dom je i činjenica da polovini odbornika nije dozvoljen ni pristup prostorijama službe Skupštine opštine. Jezive scene policijske represije nad Budvanima obišle su planetu i izazvale zgražavanje civilizovanog sveta, što se nikada ne sme dozvoliti ni Budvi ni Crnoj Gori. U ovom mandatu nastaviću onamo gde sam stao. Daću sve od sebe da ugled ovoga doma uzdignem na znatno viši nivo - poručio je Radović.

Novoimenovani predsednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović poručio je da će svi oni koji su odgovorni za haos u kome našla Budva prethodna tri meseca, nasilnim preotimanjem vlasti uz kupovinu odbornika, odgovarati pred oslobođenim institucijama. On je naglasio da na primeru kupovine odbornika Stevana Džakovića, država treba da građanima pokaže kako se ophodi prema političkoj korupciji.

- Slučaj odbornika Džakovića očekujem da bude procesuiran pred oslobođenim institucijama i da će se jednom u Crnoj Gori stati sa sa kupovinom odbornika i da će gospodin Džaković biti taj koji će biti prvi procesuiran, jer je kupljen - naglasio je Radović nakon imenovanja.

On je poručio da procesuiranje očekuje i ministarka javne uprave Suzana Pribilović.

- Svi oni koji su odgovorni za nasilno preotimanje vlasti, demoliranje Opštine, suzavac, hapšenje i prebijanje i isleđivanje građana Budve će odgovarati. Svi će odgovarati pred oslobođenim institucijama sistema, jer sada nažalost te institucije nesu oslobođene. Budite sigurni da dok budem obavljao funkciju da ću istrajavati da svi koji su nanijeli zlo ovome gradu moraju odgovarati. To građani Budve i Crne Gore ne smeju da posumnjaju ni jednog trenutka. Svi oni koji su prihvatili onakvu vlast i onakav način funkcionisanja će odgovarati na odredjeni način, nakon što se oslobode institucije u ovoj državi - kazao je Radović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija