• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.09.2020

10:19

SLOMILI SMO ZUBE NA ZAKONU O SPC! Marković pretio da će PROTERATI SVEŠTENIKE, a sada OTVORENO PRIZNAO da je nakaradni zakon o otimanju svetinja DPS koštao poraza!

Balkan

SLOMILI SMO ZUBE NA ZAKONU O SPC! Marković pretio da će PROTERATI SVEŠTENIKE, a sada OTVORENO PRIZNAO da je nakaradni zakon o otimanju svetinja DPS koštao poraza!

Podeli vest

Odlazeći crnogorski premijer Duško Marković izjavio je da je Zakon o slobodi veroispovesti nesumnjivo značajno uticao na pad poverenja DPS-u, što se pokazalo na nedavnim parlamentarnim izborima


On je u emisiji Intervju na RTCG rekao da su kadrovske promene nakon izbornog poraza DPS pretrpeti sveobuhvatnu reformu.


Cilj DPS-a je, prema njegovim rečima, da se "brže vrate na vlast" na vanrednim ili redovnim izborima.

SADA JE DEFINITIVNO, CRNA GORA SE SUOČAVA SA KATASTROFOM! Nema govora ni o postsezoni, propala i poslednja nada da će se makar malo izvući!


"DPS je zaista krenula u donošenje toga zakona (o slobodi veroispovesti) sa najboljim namerama, sa ciljem da se reši još jedno važno pitanje", naveo je Marković i dodao da, kako kaže, "nisu očekivali da će se toliko manipulisati tim zakonom".

 

 


Tvrdi da je Crna Gora bila, kako je naveo, zatrpana "medijskim blatom i neviđenom propagandom" i to se, smatra, odrazilo na izborni rezultat.

"Od početka smo znali da će SPC biti snažno protiv toga, ali nije bilo za nas dileme da idemo ka tome", rekao je i doddao da su svesni da, kako kaže, "nije pametno u izbornoj godini to pitanje otvarati".

 

 

Foto: printskrin youtube Vlada crne gore


Marković, koji je inače, neposredno uoči parlamentarnih izbora izjavio da će nakon pobede DPS-a svi sveštenici SPC biti vraćeni tamo odakle su došli, sada kaže da je zbog tog zakona "Crna Gora proglašena sa brojnih adresa kao zemlja koja progoni vernike SPC".

Komentarišući to što su nakon izbora zadržali vlast samo u Gusinju od pet opština, Marković kaže da su najteži poraz ipak doživeli u Tivtu.

"Ne možemo biti zadovoljni ni sa onim što smo uradili na lokalni izborima", naveo je i dodao da su DPS-u potrebne kadrovske promene.

NIJE TAČNO DA CRNA GORA MORA OSTATI U NATO U NAREDNIH 20 GODINA, ALIJANSU MOŽE DA ODJAVI ZA GODINU DANA! Pitanje je, naravno, hoće li to nova vlast i učiniti!

Govoreći o očekivanja od nove vlaste, Marković odgovara pitanjem:

"Zar verujete da će se lideri DF-a odreći Rusije, a okrenuti prema NATO-u".

Kaže i da ne veruje da Zakon o lustraciji može biti tema u parlamentu, a što se tiče Zakon o poreklu imovine kaže da je veoma miran. Kada je u pitanju najava mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da će graditi crkvu na Cetinju i kapelu na Lovćenu, Marković je kazao da je to tipično za mitropolita crnogorsko-primorskog, koji, kako tvrdi, unosi nemir među građane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cccc

pre 3 godine

Od nadoda su pokrali što se pokrasti dalo, sada im je ostalo još da pokradu SPC ali su udarili na tvrd oras pa polomiše zube. Tako vam i treba.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija