• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.09.2020

18:02

ŠTA JE TO NA REVERU POSLANIKA U CRNOGORSKOM PARLAMENTU?! Detalj koji je svima zapao za oko! IMA LI VEZE SA VEROM ILI NACIJOM?! (FOTO)

Balkan

ŠTA JE TO NA REVERU POSLANIKA U CRNOGORSKOM PARLAMENTU?! Detalj koji je svima zapao za oko! IMA LI VEZE SA VEROM ILI NACIJOM?! (FOTO)

Podeli vest

U Podgorici se danas održava konstitutivna sednica Skupštine Crne Gore na kojoj su verifikovani mandati poslanicima koji su izabrani na poslednjim izborima u avgustu. Detalj koji je svima zapao za oko je to što većina poslanika na reveru nosi specifično crveno obeležje

Nismo mogli da se ne zapitamo šta to zaista predstavlja, jer su ga nosili i poslanici vlasti i opozicije.

Saznali smo o čemu se radi. Nije u pitanju nikakav verski ni nacionalni trenutak, već svečani datum za crnogorske građane i političare - konstituisanje Skupštine Crne Gore.

Na ovom obeležju piše baš to - 27. saziv Skupštine Crne Gore 2020, a dobili su ga svi poslanici.

Foto: Printskrin

Aleksa Bečić

 

Na dnevnom redu sednice je, pored verifikacije mandata bio i izbor predsednika, a za to mesto izabran je Aleksa Bečić, predsednik "Demokratske Crne Gore".

Koalicije "Mir je naša nacija", "Crno na bijelo" i "Za budućnost Crne Gore" danas su se saglasile da mandatar za sastav nove crnogorske vlade bude Zdravko Krivokapić, kosilac liste "Za budućnost Crne Gore".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DA LI JE MOGUĆE? Dritan Abazović tražio odlaganje popisa stanovništva u Crnoj Gori "zbog prosrpske atmosfere"?!?
Balkan

DA LI JE MOGUĆE? Dritan Abazović tražio odlaganje popisa stanovništva u Crnoj Gori "zbog prosrpske atmosfere"?!?

Lider pokreta "URA" Dritan Abazović juče je tokom pregovora pobedničke koalicije za formiranje nove vlade Crne Gore, na kojoj su prisustvovali kandidat za premijera Zdravko Krivokapić, lideri DF Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, tražio odlaganje popisa stanovništa koji su planirani za 2021. godinu, kako ne bi bili održani u "prosrpskoj atmosferi, nezvanično saznaje Informer

23.09.2020

16:42

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija