• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dejana Kljajić

24.09.2020

12:20

EKSKLUZIVNO! BIZNISMEN MIODRAG DAVIDOVIĆ DAKA: Milo se ljuti, ali sa vlasti mora da ide!

Balkan

EKSKLUZIVNO! BIZNISMEN MIODRAG DAVIDOVIĆ DAKA: Milo se ljuti, ali sa vlasti mora da ide!

Podeli vest

* Đukanović će zadržati funkciju predsednika države. Malo li je? * Sve ostalo će, siguran sam, morati da preda onima koji su na izborima osvojili izvršnu vlast

Biznismen Miodrag Davidović Daka, veliki dobrotvor SPC i dugogodišnji finansijer opozicije u Crnoj Gori, kaže da poraženi crnogorski predsednik Milo Đukanović može da se ljuti koliko god hoće, ali da će morati da preda vlast onima koji su ga na izborima pošteno pobedili.

- Svako ima pravo da se ljuti, naročito onaj koji gubi... Đukanović će zadržati funkciju predsednika. Malo li je? Sve ostalo će, siguran sam, morati da preda onima koji su osvojili izvršnu vlast na izborima - poručuje Davidović, za koga je šira javnost saznala 10. decembra prošle godine kada je ranjen u ruku u pokušaju atentata u beogradskom hotelu "Kraun plaza". On je tada bio u društvu vladike budimljansko-nikšićkog Joanikija.

* Kako komentarišete tvrdnje DPS da je Zdravko Krivokapić vaš i čovek mitropolita Amfilohija?

- Gospodin Krivokapić je svoj čovek. On je veliki vitez koga je sam Gospod poslao da spase unesrećenu i raspolućenu po svim šavovima Crnu Goru. Zdravko je čovek koji je čitav život živeo po jevanđeljima. Tačno je da sam ga ja molio da preuzme najteže breme koje jedan čovek može preuzeti. Mnogo puta. Da li je Zdravko moj i mitropolitov čovek? Nije. On je naš brat.

* Šta očekujete od nove vlasti?

- Nova vlast mora najpre da ukine zlikovački zakon o slobodi veroispovesti. Mora da obezbedi jednaka prava za sve u Crnoj Gori, da oslobodi energiju i obezbedi ambijent da svi mogu pod istim uslovima da posluju. Mora i da obezbedi redovne plate u javnom sektoru, penzije i socijalna davanja, ali i da stvori duhovni ambijent bez revanšizma. I još mnogo, mnogo drugog...

* Da li će stvarno doći do promena posle izbora?

- Naravno. U svakom smislu je već došlo do promena. Narod se prvi put izborio da slobodno diše. Oslobodio se straha. Počeo je da misli slobodno. Teško je, ali su ljudi odlučno zakoračili u demokratiju.

* Plašite li se Milove političke osvete?

- Ne plašim se osvete. Plašim se samo Boga. Mislim da Đukanović ima dovoljno snage da podrži mirnu tranziciju vlasti. To je jako važno u ovom trenutku. Ovo nije vreme za slavlje, ovo je vreme za užasno teško breme ekonomske krize koja će nas tek sve spopasti. Odavno smo prešli cifru od 90 odsto zaduženosti. To je glavni problem Crne Gore sa kojim se moramo suočiti. I moramo pobediti.

* Režimski mediji u Podgorici vas optužuju da pritiskate Dritana Abazovića...

- Abazovića doživljavam kao izvanrednog političara, znalca i stratega svoje partije. On je čovek principa i date reči. Mi se u mnogo čemu nećemo složiti, ali tražimo dodirne tačke gde god je to moguće. Glavna tačka koja nas je okupila jeste demontaža DPS države. To je dovoljno. Dritan je mnogo ozbiljan političar da bi bilo ko mogao izvršiti uticaj na njega mimo principa koje baštini njegova partija. Rečeno u dve reči - pouzdan partner.

Krivokapić nije imao kontakt sa Vučićem

* Kako komentarišete optužbe DPS da su se Srbija i predsednik Vučić direktno mešali u izbore u Crnoj Gori?

- To je normalna i prirodna reakcija. Ko se utapa, za penu se hvata. Ali sve to prolazi kao lakši grip. Mogu iz prve ruke reći da se profesor Krivokapić nikada nije čuo niti video sa predsednikom Vučićem, niti sa bilo kim od vladajućih političara iz Srbije. Nadam se da je ovim rečeno sve o tome kolika je bila pomoć Srbije ili bilo koga drugog iz sveta.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija