• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

27.09.2020

19:16

BOSNU OD RASPADA DELE "MILIMETRI", SRBI I HRVAT SPREMNI  NA ZAJEDNIČKU DEKLARACIJU O ISTUPANJU IZ BIH?! Nikad brutalnije upozorenje Sarajevu!

Balkan

BOSNU OD RASPADA DELE "MILIMETRI", SRBI I HRVAT SPREMNI NA ZAJEDNIČKU DEKLARACIJU O ISTUPANJU IZ BIH?! Nikad brutalnije upozorenje Sarajevu!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Bosne i Hercegovine ne bi bilo da u njenim temeljima nema konstitutivnosti dva entiteta i tri naroda

Dodik je to rekao u intervjuu za "Večernji list", komentarišući izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da "Bošnjaci trpe teror manjine".

- On je već sve definisao. Ako smatra da trpi teror manjine, to znači da su Hrvati manjina, da nisu konstitutivni narod. Sva je suština u tome. BiH ne bi bilo da nije u njenim temeljima ravnopravnost dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Ne manjina!
       
- Ja razumem gospodina Čovića, koji želi razgovarati, ali je očigledno da od tih razgovora neće biti ništa. Hrvati će morati predložiti neku varijantu od koje se neće odustati - rekao je Dodik.

Srpski član Predsedništva je ustvrdio da u BiH postoji jedan narod koji insistira na "građanskoj" BiH, i dva naroda koja insistiraju na konstitutivnosti.
       
- Ja ne razumem kome oni to mogu podvaliti. S druge strane, Hrvati i Srbi insistiraju na konstitutivnosti naroda i paritetu iz Dejtona dok se drukčije ne dogovorimo. Sada imate jedan narod koji želi realizaciju 'građanske' priče, a druga dva naroda to ne žele. To su Srbi i Hrvati. Ako se na tome bude insistiralo, verovatno će predstavnici ta dva naroda doneti zajedničku deklaraciju i tražiti da iziđu iz BiH jer im se osporavaju prava zagarantovana ustavom i Dejtonskim mirovnim sporazumom - kaže Dodik.

Na konstataciju da se iz Sarajeva često čuje da "nema raspada BiH" bez rata, Dodik odgovara da su to "samo floskule kojima Bošnjaci žele da zaplaše strance".

ŠVAJCARCI OTKRILI KAKO NESTAJU SVEDOCI PROTIV OVK! Za Bajdena je Tači "Džordž Vašington Kosova", za EU borac za slobodu... Teror i ubistva Srba ih nisu zanimala, sada su posledice brutalne!

- Kakav rat, kakve gluposti. Neće ovde biti rata. To su floskule kojima Bošnjaci iz Sarajeva nastoje plašiti strance. Evo, postavljam pitanje: što bi Sarajevo učinilo da mi to napravimo - upitao je Dodik i potom dodao:

 - Evo, recimo, Izetbegović je čuo da ja i Čović ne želimo kršenje Ustava i osporavanje Dejtona te povlačimo potez o izlasku iz BiH. Izetbegović ode u Predsedništvo, tamo nema mene i ne može angažovati vojsku ni protiv Banjaluke ili Mostara. Ako bi se vojska upotrebila, imali bismo posve drugu situaciju. Ne može poslati ni policiju u Mostar ili Banjaluku. Federalna policija ne može preći entitetsku granicu, niti iz jednog kantona u drugi... Mi ovde želimo donositi političke odluke, a oni preteći ratom žele zadržati svoje pravo da budu tutori i da majorizuju druga dva naroda u BiH. Ako žele BiH kao većinski narod, onda moraju dati mnoge koncesije.

 

BONUS VIDEO

ZGROŽENA DEVOJKA IZNELA SVU "PRLJAVŠTINU" U JAVNOST! Ovako nešto se retko dešava!

OVAKO TEČE DORĆOLSKA "REKONSTRUKCIJA"! TKV crta ženske likove na fasadama!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Borac R SRPSKE

pre 3 godine

NAROD ZIVI U BIJEDI DRZAVA SE ZADUZILA DA I PRAUNUCI NECE MOCI VRATIT DUG A BUDALETINA PRICA GLUPOSTI. LUDJI STE VI KOJI OBJAVLJUJETE NJEGOVE IZJAVE.

Hag

pre 3 godine

he he he Mokri snovi...ha :) Bili su spremni i spremniji 93.godine Karadžić i Boban i....završilo sa pravoslavnim na traktorima u jesen 95 ;) a Hrvati pomogli Bošnjacima da se oslobode okupatora i pravoslavnih pobunjenika u BiH ;) Samo opušteno... ;)

NATO

pre 3 godine

E moj jugoslovenski druze ili gospodine HAG....izgleda da ti smetaju i traktori ako ih pravoslavni voze.u pravu si za `93 ...tako je bilo jer je NATO pomagao sve zajdeno sa kobajagi mirotvorcima i njihovim vojnicima ali gospodine HAG sada se oni nece umesati iz svima dobro poznatih razloga a znas kakvo je stanje bilo pre njihovog mesanja,,70% je bilo pod pravoslavnim traktorima...a da ne govorim da Srbija nije bila osim nekolicine dobrovoljaca ucesnik u ratu dok Hrvatska jeste i to sa svojim zvanicnim snagama..da skratim...ne busaj se previse u nejake grudi jer ako krenemo i sve nam dopizdi ..tesko onom ko nam se na putu nadje..P,S. Gledaj use i u svoje kljuse da ne bi ti kljuse crklo a tti morao u ISIS da branis otadzbinu i bracu...Veliki pozdrav

Lala iz Banata

pre 3 godine

... Бакир још сања да муслимани у Босни треба да буду АГЕ И БЕГОВИ а сви остали послушна раја... Он још није схватио да ће Бошњаци морати да "засучу рукаве" и почну коначно радити уместо што стално праве планове да живе на грбачи неког другог народа...!! Хрвати су протерали Србе...То је чињеница, а шта су добили...? Пуста села и градове у Лици , Банији и Кордуну, у које ће Ангела Меркел населити са милион МИГРАНАТА из Сирије и Авганистана...а које ће ускоро протерати из Немачке...То је план Е.У. за Хрватску... Зато је НАТО и помогао бомбардовање и протеривање Срба из српске Крајине...!? Срби су у Хрватској били једини ГАРАНТ слободе ХРВАТА, али нажалост глупи Хрвати то нису схватили...Они певају " Данке Дојчланд"... Да ли ће певати када почне принудно насељавање Арапа и Црнаца по целој Хрватској ...?

Samosvesna građanka

pre 3 godine

BiH se može raspasti jedino ako SVIH PET DRŽAVA potpisnica Dejtonskog sporazuma o raspadu daju svoju pisanu saglasnost a svakom normalnom je jasno da Amerika i Francuska to neće učiniti.

Ivan Zgrozeni

pre 3 godine

Sa Hrvatima svaki razgovor zapocinjati i zavrsavati zahtevom za priznanje RSK. U Dejtonskom sporazumu se pominju samo RS i Federacija. Odnos je 1:1. Zasto ga menjati u 2:1. Cudi me da Dodik ne vidi podvalu.

Oluja 1995

pre 3 godine

????????????Tkz. RSK je odavno Oluja odnijela,ako nisi primjetio.

Stranix00

pre 3 godine

Zasto vi iz Informera pisete ovakve naslove i citirate Dodikove gluposti?Prizeljkujete li vi mozda rat pa da imate o cemu da pisete?Laktaski kriminalac Mile bi za sat vremena bio u Beogradu u slucaju rata kojeg naravno nece biti jer za njega ne bi niko ratovao. Prestanite sa ratnohuskackom retorikom jer to narodu u BiH ne treba.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija