• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/kurir

29.09.2020

14:06

GLUMIO ŽENU DA SAKRIJE UBISTVO LJILJANE SIMIĆ! Jeftinom forom hteli da prevare policiju, kad su inspektori zagledali snimke iz zgrade, KLUPKO POČELO DA SE ODMOTAVA!

Balkan

GLUMIO ŽENU DA SAKRIJE UBISTVO LJILJANE SIMIĆ! Jeftinom forom hteli da prevare policiju, kad su inspektori zagledali snimke iz zgrade, KLUPKO POČELO DA SE ODMOTAVA!

Podeli vest

Novljanin Dragan T. maskirao se u žensku osobu i namerno se šetao ispred nadzornih kamera na zgradi u kojoj je stanovala Ljiljana Simić, kako bi se stekao utisak da je ta kanadska državljanka i dalje živa

Na taj način on je nakon zločina pružio pomoć četrdesetsedmogodišnjem Zoranu Mariću i devet godina mlađem Radomiru Deliću, koji se terete za ubistvo Simićeve.

"Nakon ubistva, on je zajedno sa osumnjičenim Marićem ulazio u stan Simićeve, a za to vreme na sebi je imao šešir i bio je ogrnut plavom tkaninom. Tako maskiran, on se više puta šetao sa Marićem ispred kamera. Na prvi pogled pregledom tih snimaka moglo bi se i zaključiti da je reč o ženi, ali pažljivijim pregledom, jasno je da je reč o muškarcu jer se na pojedinim kadrovima jasno vidi da je reč o muškim nogama i da na sebi ima patike", objašnjava izvor "Vijesti" blizak istrazi.

Simićeva je nestala 6. septembra, a njeno beživotno telo policajci su pronašli 12 dana kasnije.

Uprkos tome što se sumnjiči da je pomagao navodnim ubicama, slučaj protiv Tošića prosleđen je kotorskom Osnovnom sudu.

"Jedino mogu da vam potvrdim da sam obavio saslušanje osumnjičenog lica, nakon čega sam istom odredio pritvor do 30 dana", kazao je sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević.

Rečeno je da je Dragan T. tokom saslušanja negirao sve što mu se se stavlja na teret. Da je i on navodno umešan u taj zločin, iz policije su saopštili pre sedam dana, ne ulazeći u detalje.

"D.T. je sumnja se Z. M. pomogao u skrivanju predmeta i tragova u vezi sa izvršenjem krivičnog dela ubistva i preduzeo druge aktivnosti radi sprečavanja otkrivanja krivičnog dela i izvršioca", saopštili su tada iz Uprave policije.

Unakaženo telo srpsko-kandske državljanke, pedesetčetvorogodišnje Ljiljane Simić pronađeno je 18. septembra u selu Mokrine kod Herceg Novog.

Prema nezvaničnim podacima, istragom je utvrđeno da je Simić pre smrti pretučena, odnosno da su joj polomlene obe vilice i da je smrt nastupila gušenjem. Iako se u prvim trenucima spekulisalo da su osumnjičeni za ubistvo pokušali da zapale telo kako bi prikrili tragove, izvori iz istrage tvrde da je u stvari došlo do truljenja delova tela, a ne do pokušaja paljenja.

Do sada prikupljeni podaci, tvrde izvori Vijesti, ukazuju da je mesto gde je pronađen leš - ujedno i mesto zločina.

Bivši suprug ubijene, Vladimir Krstanović prijavio je nestanak Ljiljane Simić.

Foto: Printskrin facebook

On se tada obratio medijima i rekao da je njegova bivše supruga posljednji put viđena 5. septembra u Kotoru, dok je s koferima u rukama napuštala stan.

Tada je napisao da Simić godišnje provodi sedam ili osam meseci u Kotoru, a da je ostatak godine u Kanadi s decom i porodicom.

"Ljiljana je uplatila avionsku kartu za 6. septembar 2020. godine. Imala je let iz Dubrovnika, s polaskom u 9.30 ujutru... Nije sela na taj let i gubi joj se svaki trag. Stupio sam u kontakt s policijom u Kotoru... Da je propustila avion sigurno bi se javila meni, našoj deci ili familiji", napisao je Krstanović.

Foto: Printskrin Facebook

Istovremeno je napisao da su im čudne finansijske transakcije s kartice koju je koristila njegova bivša supruga, a o čemu njihovoj ćerki stiže izveštaj.

"Pregledali smo sve račune u zadnjih šest meseci. Ljiljana je trošila mesečno oko 4.000 dolara. U zadnjem mesecu je pazareno i više puta podignut je novac s kartice - potrošeno je i izvađeno skoro 17.000 dolara. Viza centar je ugasio taj račun, dok im se Ljiljana ne javi. Ona nikada nije bila bez novca, niti podizala u kešu veliku sumu novca", saopštio je tada.

Rođena je na Kosovu, do 1987. godine živela je u Kragujevcu, kada se i odselila u Kanadu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu „Kosova“ u SE!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu „Kosova“ u SE!

EU je donela sramnu i skandaloznu odluku da primi entitet, lažnu državu Kosovo u Savet Evrope, organizaciju koja se bavi zaštitom ljudskih prava i demokratije. Prvo, Kosovo nije međunarodno priznata država. Drugo, Kosovo ne ispunjava osnovne uslove za prijem, koji se tiču ljudskih prava i demokratije. Na Kosovu, Albanci i albanske vlasti masovno krše sva ljudska prava Srba, 25 godina unazad. Od 2000. godine do danas, Albanci su ubili 105 Srba, a Srbi jednog Albanca (policajac Afrim Bunjaku).

28.03.2024

10:03

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija