• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Index.hr

01.10.2020

10:37

KATASTROFA U CRNOJ GORI, TEŽE JE NEGO U BERGAMU, a ova POJAVA je sve ŠOKIRALA!

Balkan

KATASTROFA U CRNOJ GORI, TEŽE JE NEGO U BERGAMU, a ova POJAVA je sve ŠOKIRALA!

Podeli vest

Intenzitet kojim se širi koronavirus u Crnoj Gori je i veći nego što je bio u Bergamu u Italiji na početku pandemije, tvrde crnogorski epidemiolozi

Epidemiolog iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje Dragan Laušević rekao je za RTCG da je razlika između sadašnjeg stanja u Crnoj Gori i stanja u Bergamu na početku pandemije što je u Italiji bila zahvaćena starija populacija, dok su novooboleli u Crnoj Gori većinom mlađi od 40 godina!

“Tokom prošle nedelje procenat pozitivnih dostizao je i do 40 posto broja testiranih, to ukazuje da je intenzitet transmisije izuzetno visok“, rekao je Laušević i pokušao da objasni rast broja obolelih u Crnoj Gori u poslednjih 14 dana uporedivši je s Nemačkom.

Cela Evropa prešla je na švedski model borbe protiv korone! Amerikanci TVRDE da znaju punu istinu

“Ako pogledamo da smo u poslednjih 14 dana u proseku imali oko 200 inficiranih dnevno, to bi značilo ekvivalent, kada bi bili po broju stanovnika jednaki Nemačkoj, da smo mi za tih 14 dana imali oko 350.000 inficiranih. poređenja radi, Nemačka je od početka pandemije u febuaru registrovala 285.000. Mi više za 14 dana nego što su oni za celih sedam meseci”, rekao je Laušević.

Laušević je rekao da je Crna Gora do sada dobro branila stariju populaciju, ali je podsetio da je pre dva dana ušao u dom za stare u Risnu, gde je inficirano 10 korisnika doma i sedam zaposlenih, prenosi Hina.

Crnogorske zdravstvene vlasti u ponedeljak su potvrdile 197 novih slučajeva infekcije korona virusom i pet smrtnih slučajeva povezanih s kovidom-19, što je ukupno više od 10.000 zaraženih od početka pandemije ili 1,5 posto crnogorske populacije i 169 žrtava od marta.

Crna Gora beleži nagli rast broja obolelih nakon parlamentarnih izbora održanih krajem avgusta, kada su i vlast i opozicija organizovale masovne političke grupa, epidemiolozi su procenili da je u nekoliko dana na crnogorskim ulicama bilo više od 100.000 ljudi ili skoro petina ukupne populacije te zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija