• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.10.2020

13:17

KAKAV LICEMER! MILANOVIĆU KRIVI SVI, SEM USTAŠA! Pitao sam dedu gde su bili partizani kad su četnici činili zločine...

Balkan

KAKAV LICEMER! MILANOVIĆU KRIVI SVI, SEM USTAŠA! Pitao sam dedu gde su bili partizani kad su četnici činili zločine...

Podeli vest

U Hrvatskoj je danas obeležena godišnjica zločina u Gatima kod Omiša na današnji dan 1942. godine, a u svom obraćanju predsednik Zoran Milanović je optužio četnike i nalogodavce Italijane, a pritom nije spomenuo ustaše, preneo je hrvatski portal Indeks


Navode da je Milanović spomenuo i naciste, ali nijednom jedinom rečju nije spomenuo ustaše i njihovu odgovornost, iako se zločin dogodio na području koje su, barem formalno, kontrolisale vlasti NDH.


"Uvek je to bila priča o strašnom masakru, ovde i u Otoku kod Sinja. I ovde su bili četnici popa Ðujića, Maneta Rokvića. Ja sam dedu pitao gde su bili partizani da ih zaštite. Nikad nisam dobio odgovor. Za ovo su krivi italijanski fašisti. Oni su, da ne bi prljalji ruke, unajmili 150 četnika u opancima iz zapadne Bosne, Mane Rokvić je iz Drvara. Da stvar bude nestvarnija, mesec dana pre su s vlastima NDH potpisali ugovor o borbi protiv partizana. Onda su došli da ubijaju Hrvate. To je odgovornost Italijana. Naravno, i četnika", rekao je Milanović.

Dodao je da su tu i Nemci, nacisti počinili strašne zločine 1943. i 1944.

Zločin se dogodio u zoru 1. oktobra 1942. godine u selu koje je bilo smešteno svega nekoliko kilometara od Omiša, središta Velike župe Cetina u NDH.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 3 godine

Jadni posteni Hrvati, svi su ih ubijali a oni su bili ovcice,koje nikome zlo naneli nisu. Mozes da pokusavas Milanovicu. Istina se zna. Bili ste veci koljaci od samih Iralijana i Nemaca. Vi ste klali iz zadovoljstva.

Bane

pre 3 godine

Ovom neko treba zacepiti ta zlobna usta.Danima nesto k....

Perica

pre 3 godine

Sigurno su ti Hrvati bili dobri kada su ih i nemci potamanili

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17