• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/24sata.hr

02.10.2020

11:05

OPSADNO STANJE U DUBROVNIKU ZBOG POMPEA! Snajperisti oko zidina, crni džipovi krstare gradom, zavarili šahtove, a i na nebu je primećeno NEŠTO ČUDNO!

Balkan

OPSADNO STANJE U DUBROVNIKU ZBOG POMPEA! Snajperisti oko zidina, crni džipovi krstare gradom, zavarili šahtove, a i na nebu je primećeno NEŠTO ČUDNO!

Podeli vest

Američki državni sekretar Majk Pompeo doputovaće danas u Dubrovnik, kao najviši zvaničnik SAD koji je posetio Hrvatsku od dolaska Donalda Trampa u Belu kuću

Pompeo bi se trebao sastati s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom vanjskih poslova Gordanom Grlićem-Radmanom, a prisutan bi na sastanku trebao biti i ministar obrane Mario Banožić.

Tema razgovora moglo bi biti ukidanje viza za Hrvate koji ulaze u SAD, kao i hrvatski odabir američke ponude borbenih aviona. Dubrovnik danas ima posebne bezbednosne mere, a gradonačelnik Mato Franković kaže da su takve procedure već imali.

Kako su objavili iz grada, saobraćaj neće biti potpuno zatvoren kao što je bio slučaj kad je u Dubrovnik došao Ivan Pavle II. Povremeno će se prekidati saobraćaj u pojeidnim ulicama, a u nekim delovima izdata je naredba zaustavljanja, ukuinute su i pojedine autobuske stanice. Sklonjeni su svi kontejneri, pa građani danas ne bi trebalo da iznose otpad od ponoći do 16 sati.

Foto: Reuters

Građanima je danima pre najave da će doći Pompeo bilo jasno da se nešto sprema, piše Dubrovački vjesnik.

Po gradu su videli crne džipove s diplomatskim tablicama američke ambasade, a poslednjih dana neki su prijavili da na nebu vide tačkicu koja svetluca bakarnim odsjajem za koju su uvereni da se radi o američkom satelitu.

Zavarili su šahtove, snajperisti su zauzeti pozicije na svim visokim tačkama oko zidina, vojni i policijski helikopteri nadletaće grad, s mora će situaciju pratiti Hrvatska ratna mornarica, Pomorska policija, ali i specijalne jedinice poput ronilaca obučenih za protivdiverzantske akcije biće u stanju pripravnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija