• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.10.2020

15:43 >> 17:05

USTAŠE NASTAVLJAJU ETNIČKO ČIŠĆENJE SRBA U VUKOVARU! Uhapšeno osam žitelja Negoslavaca zbog navodne umešanosti u zločin na Ovčari!

Balkan

USTAŠE NASTAVLJAJU ETNIČKO ČIŠĆENJE SRBA U VUKOVARU! Uhapšeno osam žitelja Negoslavaca zbog navodne umešanosti u zločin na Ovčari!

Podeli vest

Na području Vukovarsko-sremske županije policija privodi danas osumnjičene za ratni zločin nad Hrvatima na Ovčari 1991. godine, prenela je Hina. Jasno je da je reč o nastavku etničkog čišćenja Srba sa ovih prostora, jer hapšenjem osam meštana Negoslavaca pokušavaju da zastraše preostalo srpsko stanovništvo u tom delu Hrvatske

Lokalni srpski mediji u Vukovaru objavili su ranije danas da su uhapšeni meštani Negoslavaca, u čije je kuće policija upala u jutarnjim satima.

Načelnik te opštine Dušan Jeckov izjavio je za Radio Borovo da je policija u Osijek privela osam meštana Negoslavaca i da se uglavnom radi o ljudima koji su u ratno vreme bili zaposleni u Vupiku.

Negoslavci su čisto srpsko selo, kraj Vukovara.

Portparolka MUP-a Marina Mandić je agenciji potvrdila da policija sprovodi završne radnje kriminalističkog istraživanja tog, kako je navela, ratnog zločina iz Domovinskog rata kojim je obuhvaćeno više osoba.

 

 

- Policijski službenici Radne grupe direktorata policije za istraživanje ratnih zločina u saradnji sa policijskim upravama osječko-baranjskom, vukovarsko-sremskom i Županijskim državnim tužilaštvom u Osijeku, na području Vukovarsko-sremske županije sprovode završne radnje kriminalističkog istraživanje vezano uz počinjenje ratnog zločina iz novembra 1991. godine na Ovčari - rekla je ona.

Dodala je da je u tom slučaju obuhvaćeno više osoba sa područja Vukovarsko-sremske županije.

U MUP-u kažu da će više informacija "javnosti moći dati po dovršetku svih radnji".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srbija u EU do 2025g

pre 3 godine

A čujete ljudi moji pa juče je Srbija otvorila novo poglavlje a prvi uslov od Regionalnog lidera Hrvatske je bio da se pohapse SVI srpski ratni zločinci i.

Mili

pre 3 godine

Vučić im je lepo rekao kad je bio u Zagrebu da je među nestalima više Srba nego Hrvata a oni i taj uslov drže ko ucenu.

Mili

pre 3 godine

Vučić im je lepo rekao kad je bio u Zagrebu da je među nestalima više Srba nego Hrvata a oni i taj uslov drže ko ucenu.

TIŠINA

pre 3 godine

ČAK 8 OD JEDNOM!? Interesantno je to kako Hrvati hapse sve srpske zločince da Srbija nije izručila baš NITI JEDNOG do sada tako da ih lepo srpska polica odvede tamo preko granice gde ih ovi onda uhapse u tišini tamo u Lepoj tako da nema izručenja iz Srbije ni medijskih naslova ni skandala ni izdaje...a na to Četnici ćute e pa i treba da ćute?

Komsija

pre 3 godine

U NDH2.0 ili Republjik Kosova, pravosudje i policija su u sluzbi nacionalne politike, a kako je nacionalna politika srbfobija, oni logicno gone Srbe. Za razliku od tih "primernih" clanova EU i demokratskg sveta, u Srbiji su sudska i izvrsna vlast u sluzbi anacionalnih "univerzalnih vrednosti", pa tako Srbija ostaje nema na sva ponizavanja i progon srpskog naroda u regionu, dok u Beogradu sud za ratne zlocine goni samo Srbe. Ne zna se gde je teze biti Srbin, u Hrvatskojh i na Kosovu ili u okupiranoj Srbiji!!!!

Oluja 1995

pre 3 godine

Koljačima sa Ovčare presuditi po kratkom postupku,metak u potiljak.Čudno je to da nitko od lokalnih Srba ne zna ništa o događajima iz 1991.Nitko vojnik nije bio,svi su bili kuhari ili uopče nisu bili u Hrvatskoj.Pišete o etničkom čiščenju,ali koga??? Srbe nitko ne dira,ali zločinci moraju odgovarati.Vi bi htjeli da o srpskim zločinima u Vukovaru i okolici šutimo,da ih ne obilježavamo,da ih zaboravimo.....e neče ići.

HRVATSKA POSLANICA TUĐMANA NAZVALA ZLOČINCEM! Protiv sebe je digla ceo Saobor, napadi su bili brutalni... SRBI JE NISU PODRŽALI, ĆUTALI SU!
Balkan

HRVATSKA POSLANICA TUĐMANA NAZVALA ZLOČINCEM! Protiv sebe je digla ceo Saobor, napadi su bili brutalni... SRBI JE NISU PODRŽALI, ĆUTALI SU!

Poslanik Radničke fronte Katarina Peović izjavila je danas na sednici Hrvatskog sabora da se postavlja pitanje da li je prikladno da budući Univerzitet odbrane i nacionalne bezbednosti nosi ime prvog hrvatskog prdsednika Franje Tuđmana, budući da je Haški tribunal utvrdio da je bio učesnik udruženog zločinačkog poduhvata

24.09.2020

22:04

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija