• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.10.2020

16:51

KAŽU DA JA NE DRŽIM REČ, A ONDA URADE OVAKO NEŠTO! Izetbegović iznenađen kako su hrvatski poslanici glasali!

Balkan

KAŽU DA JA NE DRŽIM REČ, A ONDA URADE OVAKO NEŠTO! Izetbegović iznenađen kako su hrvatski poslanici glasali!

Podeli vest

Bakir Izerbegović kaže da je iznenađen glasanjem poslanika Kluba hrvatskog naoda u Domu naroda PS BiH za to da se na dnevni red sednice tog doma uvrsti redlog o nezakonitom i neprofesionalnom delovanju ministarke inostranih poslova BiH Bisere Turković

Predlog da se ta tačka stavi na dnevni red sednice podneli su poslanici Kluba srpskog naroda, na čijem čelu je Dušanka Majkić.

Izetbegović je rekao da je iznenađen jer je, kako je rekao, nedavno dogovorena relaksacija u odnosima Bošnjaka i Hrvata.

- (Dragan) Čović kaže da ja ne držim reč, a onda uradi ovako nešto - rekao je Izetbegović, navodeći da ne stoje kvalifikacije koje su iznesene na račun Turkovićeve.

 

 

Smatra da se ponekad u Parlamentu predstavnici koji su manjina, u ovom slučaju predstavnici Hrvata, suprotstavljaju onome što je bazični demokratski princip - volji većine - kada nije reč o vitalnim nacionalnim interesima.

- Imamo tu faktički ucenu manjine u parlamentu u odnosu na većinu - rekao je Izetbegović, napominjući da postoje "različite frustracije i nezadovoljstva zbog čega treba sesti i razgovarati".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Neko

pre 3 godine

Da li je neko tom Izetbegovicu objasnio da BIH ima 3 konstitutivna naroda (Srbe, Hrvate i Bosnjake) i dva entiteta (Federaciju i Republiku Srpsku)? Da li doticni razume sta su manjine a sta konstitutivni narodi? E moj Izetbegovicu... Vreme je da opet uzmes i procitas dejtonski sporazum od prvog do zadnjeg slova. Kakve bre manjine?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija