• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24 sata.hr

10.10.2020

21:33

UŽAS U HRVATSKOJ!  Komšije nisu videle Vesnu dva meseca, A KADA JE DOŠLA POLICIJA, USLEDIO JE HOROR!

Balkan

UŽAS U HRVATSKOJ! Komšije nisu videle Vesnu dva meseca, A KADA JE DOŠLA POLICIJA, USLEDIO JE HOROR!

Podeli vest

Nakon što Vesna Rajić (62) iz sela Batina u hrvatskoj Baranji dva meseca nije izašla iz kuće niti se ikome javljala, komšijama je to bilo sumnjivo

U istoj kući je živeo i njen brat S.(55) koji je osoba s poteškoćama pa, kada god bi ga priupitali gde je Vesna i mogu li je videti, od njega su dobili kratak odgovor da mu je sestra bolesna i da leži.

Potom su komšije alarmirale nadležne i veoma brzo je otkriveno da žena već dva meseca leži mrtva u svojoj sobi i da je to njen brat uporno skrivao.

- Poznajem tu porodicu i dobro znam njihovu situaciju. Socijalni slučaj su i Vesna se brinula za svog brata. Ona je bila druželjubiva žena i često je išla kod suseda na kafu i koju cigaretu. Njen brat je, iako sa poteškoćama, takođe bio druželjubiv, nikada nije bio agresivan, u našem fudbalskom klubu radio je kao domar, više volontirao, tek toliko da ima nekakvu zanimaciju. Tako je i u petak on bio na igralištu kada sam ja došao sa kolegom vatrogascem do njihove kuće. Lupao sam i vikao, ali Vesna nije odgovarala. Prozori i vrata su bili zatvoreni. Mi smo provalili u kuću i došli do njene sobe. Bila je zaključana. Razvalili smo i kvaku ali smo shvatili da su vrata takođe i svezana iznutra za nešto, da se ne može ući, pa smo i to pokidali. Kada smo ušli u njenu sobu, videli smo užas. Ležala je pokrivena na krevetu, već u poluraspadnutom stanju. Smrad je bio neizdrživ. Soba je bila sva u neredu, smeću i prljavštini. Pozvali smo policiju - kaže Đuro Molnar iz Batine.

Vesninog brata su našli na igralištu.

PIJANI VOZAČ ŠOKIRAO POLICAJCE! Izazvao nesreću, A ONDA MU IZMEREN NEVEROVATAN BROJ PROMILA ALKOHOLA U KRVI!

- Pitao sam ga gdje je Vesna, a on je rekao da spava kod kuće. Rekao sam mu da prestane da laže jer smo provalili u kuću i našli je mrtvu. Pitao sam ga šta joj je uradio, a on je počeo da plače i rekao je da je ona umrla prirodnom smrću još u julu, bio je u šoku i jako se uplašio kada ju je video, nije znao šta da radi i samo ju je pokrio i zatvorio vrata. Potom je počeo da viče 'hoću ja sad morati u zatvor, ne želim u zatvor' i krenuo je da beži. Kolega i ja smo ga uhvatili i zadržali do dolaska policije - priča dalje Molnar.

Prema kazivanju meštana Vesnin brat nije opasan za okolinu; dobro je socijalizovan, zna da brine o sebi, do pre tri godine živeo je sa starijim bratom koji je umro u bolnici, a onda se pre dve godine, doselila Vesna.

- Ima njih tri brata i polusestra Vesna. Ona je bila udata, živela je u Srbiji a pre nego što se tamo odselila počinila je neku proneveru u Hrvatskoj i zato je osuđena na zatvor. Odgulila je kaznu i vratila se u Batinu. Ona je preuzela brigu o Stjepanu. Nije nikada govorila da se njih dvoje svađaju ili da imaju problema. Ona je primala socijalnu pomoć, a on nije. Imali su svako svoju sobu, a on je dane uglavnom provodio na igralištu - kažu komšije.

Iz osječke policije kažu kako je telo mrtve žene prevezeno na patologiju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija