• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/borba.me

16.10.2020

09:31

MEDOJEVIĆ KANDIDAT ZA MINISTRA ODBRANE! Spisak PzP je na stolu, Krivokapić na potezu!

Balkan

MEDOJEVIĆ KANDIDAT ZA MINISTRA ODBRANE! Spisak PzP je na stolu, Krivokapić na potezu!

Podeli vest

Pokret za promjene se već izjasnio da bi funkciju ministra odbrane najbolje obavljao predsednik partije Nebojša Medojević, koji bi ujedno pokrivao i mesto potpredsednika Vlade, a da bi resor nauke trebalo da pripadne zameniku predsednika PzP-a Branku Raduloviću

To je Danu kazala funkcionerka PzP-a Branka Bošnjak, koja je dodala da je ona predložena za resor prosvete, dok je Veljko Vasiljević predložen za resor održivog razvoja i turizma.

Na zahtev mandatara Zdravka Krivokapića, sve partije su već dostavile zahteve za ministarstva za koja smatraju da imaju kadar dovoljno kvalitetan za čelne pozicije u tim resorima. Međutim, nijedna partija osim Pokreta za promene (PzP) još nema imena za resore za koja su pokazali interesovanje.

Poslanik PzP-a Branka Bošnjak kazala je da su prilikom odluke o izboru resora birali odbranu, nauku, obrazovanje i Ministarstvo za održivi razvoj i turizam zato što smatraju da imaju ljude koji su najbolji i najkvalifikovaniji za te pozicije.

Istakla je da u partiji imaju mnogo više stručnjaka od predloženih, ali nisu hteli da budu neskromni u zahtevima, već da oni budu u skladu sa izbornim rezultatom.

“Pokret za promene se već izjasnio da bi funkciju ministra odbrane najbolje obavljao predsednik partije Nebojša Medojević, koji bi ujedno pokrivao i funkciju potpredsednika Vlade, da bi resor nauke trebalo da pripadne zameniku predsjednika PzP-a Branku Raduloviću, dok smo Veljka Vasiljevića predložili za resor za održivi razvoj i turizam, a mene za resor prosvete. Smatramo i da Ministarstvo nauke treba da se transformiše u ministarstvo nauke, tehnologije i razvoja i da bi Branko Radulović, redovni profesor na Univerzitetu, potvrđen i u nauci i u privredi, kao dobitnik Avnojske nagrade za najbolju privrednu organizaciju MZT, mogao da kroz to ministarstvo pokrene novi investicioni ciklus nauke u funkciji provrednog razvoja”, rekla je Bošnjak.

Što se tiče predloga da Medojević bude na čelu Ministarstva odbrane, ona je kazala da su se vodili time što ga za tu poziciju preporučuje i što je, između ostalog, dobitnik nagrade za doprinos u borbi protiv korupcije koju dodeljuje američka agencija za tu oblast.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija