• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Index.hr

17.10.2020

14:33

HRVATSKA NA NOGAMA! DVOJE UHAPŠENO ZBOG PRETNJI SMRĆU PLENKOVIĆU! U Kutini kod 63-godišnjaka pronađeno oružje, GOVORIO DA MAŠTA DA UBIJE PREMIJERA!

Balkan

HRVATSKA NA NOGAMA! DVOJE UHAPŠENO ZBOG PRETNJI SMRĆU PLENKOVIĆU! U Kutini kod 63-godišnjaka pronađeno oružje, GOVORIO DA MAŠTA DA UBIJE PREMIJERA!

Podeli vest

Danas je na području Kutine policija privela 63-godišnjeg muškarca koji je pretio premijeru Andreju Plenkoviću i kod njega pronašla oružje. Događaj se dovodi u vezu s elementima terorizma na Trgu Svetog Marka u Zagrebu, saopštila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

"Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 63-godišnjak, nakon višestrukog pokušaja teškog ubistva s elementima terorizma na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u najmanje dva navrata, različitim osobama izjavljivao kako, sada pokojni Danijel Bezuk nije imao za cilj da ubije policajce već da veruje da bi, da ga je video, usmrtio predsednika vlade. Pored navedenog, za čin pokušaja teškog ubistva je naveo kako je pokojni to trebalo da prepusti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on lično o tome mašta", kažu iz policije.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, na osnovu naloga nadležnog suda, policija je obavila pretres kuće, drugih prostorija i vozila gde je pronađeno više komada vatrenog oružja, municije i eksplozivnih supstanci koji su oduzeti.

63-godišnjak je poslat u policijski pritvor, a protiv njega podneta krivična prijava.

U isto vreme, zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje da je pretio premijeru Plenkoviću. Policija je istragu pokrenula na osnovu informacije o ozbiljnoj pretnji objavljenoj na društvenoj mreži 14. oktobra oko 5.35 ujutru s ciljem da se ozbiljno uznemiri i zastraši osoba kojoj je upućena.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 48-godišnjak putem svog mobilnog uređaja pristupio svom profilu na društvenoj mreži i objavio tekst kojim je pretio smrću Andreju Plenkoviću. Pretragom njegovog mobilnog telefona policijski službenici pronašli su spornu objavu i tako potvrdili sumnju. Određen mu je policijski pritvor i pokrenuta krivična prijava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NOVI AMBASADOR RUSIJE U ZAGREBU prvo otišao na Tuđmanov grob!
Balkan

NOVI AMBASADOR RUSIJE U ZAGREBU prvo otišao na Tuđmanov grob!

Novi ruski ambasador u Hrvatskoj, karijerni diplomata i bivši portparol tamošnjeg ministarstva spoljnih poslova Andrej Nesterenko juče je počeo da obavlja funkciju. Prvo što je uradio po dolasku - položio je cveće na grob i odao počast prvom hrvatskom predsedniku Franji Tuđmanu

17.10.2020

11:49

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje
Hronika

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje

Trećina učenika učestvovala je u tuči bar jednom tokom godine, pokazali su rezultati istraživanja o zdravstvenom ponašanju školske dece u Srbiji u školskoj 2021/2022. godini koje je sproveo Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

16.04.2024

10:58

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija