• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

18.10.2020

11:42

DRAMATIČNO U HRVATSKOJ! Zdravstveni sistem pred kolapsom, korona divlja

Balkan

DRAMATIČNO U HRVATSKOJ! Zdravstveni sistem pred kolapsom, korona divlja

Podeli vest

Hrvatski krizni štab saopštio je da je u poslednja 24 sata evidentirano 819 novozaraženih na 4948 testiranih, a preminulo je osam osoba

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj iznosi 5164, među njima je 548 osoba na bolničkom lečenju, od toga su na respiratoru 32 pacijenta.

Od 25. februara 2020. godine kada je u Hrvatskoj evidentiran prvi slučaj zaraze pa do danas ukupno je zabeleženo 25.580 slučajeva kovida-19, a 363 kovid pacijenata je preminulo.

Ukupno su se oporavile 20.053 osobe, od toga 491 u posljednja 24 sata, dok je u samoizolaciji trenutno 21.148 ljudi.

Do danas je ukupno testirano 39.700 osoba, od toga 4.948 u posljednja 24 sata, navodi se u saopštenju hrvatskog kriznog štaba, prenosi portal Index.

Zdravstveni sistem u Hrvatskoj iz dana u dan sve teže podnosi situaciju izazvanu pandemijom virusa korona, preneo je dopisnik "Novosti" iz Zagreba Jurica Kerbler i dodao da je situacija sa virusom i njegovim širenjem dramatična i iz dana u dan sve gora i teža.

Dodaje da epidemiolozi ne mogu više kontrolisati i pozivaju sve da se nađe neko rešenje, jer im je jasno da ako u budućnosti bude i dalje ovakva situacija, neće moći pratiti kontakte.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17