• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

19.10.2020

19:03

(VIDEO) ŽESTOK RAT ZA SINJAJEVINU, NARODNE STRAŽE SPREČILE VOJSKU CRNE GORE I NATO DA ZAUZMU PLANINU! Bitka nije završena, može li narod izdržati?!

Balkan

(VIDEO) ŽESTOK RAT ZA SINJAJEVINU, NARODNE STRAŽE SPREČILE VOJSKU CRNE GORE I NATO DA ZAUZMU PLANINU! Bitka nije završena, može li narod izdržati?!

Podeli vest

Crnogorska vojska nije se danas pojavila na najavljenoj vojnoj vežbi koja je trebalo da bude održana na planini Sinjajevini, a narodne straže ostaju do daljnjeg

Ovo kaže Milan Sekulović iz Građanske inicijative "Sačuvajmo Sinjajevinu".

- Sve što se desilo od najavljenog dolaska vojske je par nadletanja helikopterima iznad građana koji su bili okupljeni na lokalitetu Margita, početnoj poziciji tog navodnog vojnog poligona na Sinjajevini. Vojska nije izašla iz kasarne u Kolašinu. Narod ostaje na stražama da čuva planinu sve dok se vojska ne povuče i ne odloži vežbu, odnosno dok trajno ne odloži sva gađanja i sve vojne intervencije na Sinjajevini - kaže on.

Narodne straže čuvaju Sinjajevinu od vojne vežbe

Sekulović današnji dan naziva malom pobedom, ali napominje da ne želi da stvara pobednike i poražene.

- Ipak je to naša vojska. Ne želimo da porazimo našu vojsku jer bismo tako porazili sami sebe. To su sve naši ljudi. jedno što želimo je da naša vojska, narodna vojska radi u interesu naroda, a ne u interesu bahatosti jednog ministra ili bahatosti jedne vlasti - napominje Sekulović.

Podsećamo, nekoliko desetina meštana, eko-aktivista, planinara i ljubitelja prirode koji se protive održavanju vojnih vežbi na Sinjajevini provelo je noć na minus tri stepena Celzijusovih na ovoj planini.

Odbrana uz gusle i vatru

Oni su se uz gusle i vatru smestili na lokaciji Margita, na kojoj je predviđeno gađanje minobacačima.

MINISTAR ZDRAVLJA NAJAVIO POLICIJSKI ČAS, A SADA SU STIGLE BROJKE! Korona odnela 12 života! ALARMANTNO u Severnoj Makedoniji!

Kako bi predupredili eventualne nesuglasice, ali i to da njihova borba za planinu dobije političku dimenziju pozvali su sve koji dolaze da to čine bez ikakvih političkih i verskih obeležja.

Ministarstvo odbrane Crne Gore za danas je najavilo početak vojne vežbe na Sinjajevini.

Podršku zaštiti planine od vojnih vežbi nedavno su pružili i vladika budimljansko-nikšićki Joanikije i mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić.

Kako je navedeno u saopštenju Eparhije budimljansko-nikšićke, vladika Joanikije je izjavio da će, ukoliko ta vežba bude izvedena, ugroziti jedinstvenu prirodnu sredinu, dok je Krivokapić rekao da najavljena vežba vojske predstavlja akciju protivnu opštem dobru i javnom interesu Crne Gore.

GRADONAČELNIK VUKOVARA PONOVO IGNORIŠE PRAVA SRBA! Ni ove godine ĆIRLICA neće biti u upotrebi!

Borba za Sinjajevinu započela je od trenutka kada je vojska najavila održavanje vojnih vežbi od 19. do 23. oktobra. Mnogobrojna udruženja i ekološki aktivisti, stražareći na planini, pokušavaju da odbrane ekološki biser Crne Gore.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija