• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.10.2020

10:21

HRVATSKA NA KOLENIMA! Upravo su objavljeni najnoviji ŠOK PODACI

Balkan

HRVATSKA NA KOLENIMA! Upravo su objavljeni najnoviji ŠOK PODACI

Podeli vest

Koronavirus uzima maha i u regionu, pa se broj obolelih povećava iz dana u dan

U samo jednom danu broj novozaraženih u Hrvatskoj je dostigao novi rekord sa 1.424 slučaja, umrlo je 11 osoba, a testirano 5.428, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Broj aktivnih trenutno slučajeva u Hrvatskoj je ukupno 6.459, 622 pacijenta je na bolničkom lečenju, od toga je na respiratoru 38 pacijenata.

Preminulo je šest žena i pet muškaraca.

Od početka epidemije, 25. februara ove godine, u Hrvatskoj je do danas ukupno zabeleženo 28.287 osoba zaraženih novim korona virusom, od kojih je 393 preminulo, ukupno se oporavilo 21.435 osoba, od toga 473 u poslednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutno 24.242 osobe.

Do danas je ukupno testirano 411.947 osoba, od toga 5.428 u posljednja 24 sata.

Slovenija

U Sloveniji su u poslednja 24 sata potvrđena rekordna 1.323 slučaja korona virusa, prema nezvaničnim podacima koje su danas objavili portali bliski vladi.

- Po nezvaničnim podacima, u Sloveniji su potvrđena 1.323 nova slučaja, što je rekord od početka koronakrize - piše portal Siol.net i dodaje da će zvancični podaci biti poznati danas do podne, prenosi Hina.

Foto: Beta

Reagujući kasno sinoć na vesti da je u Mariboru grupa od stotinak demonstranata na ulici protestovala protiv policijskog časa, premijer Janez Janša objavio je na Tviteru da je već potvrđeno više od 1.100 novih slučajeva i pozvao da se sve vladine restrikcije i epidemiološke mere, uključujući zabranu kretanja noću poštuju.

- Krajnje je vreme da nas ove brojke otrezne, uvedene mere su bile nužne - naveo je premijer, dodavši da oni koji se "izruguju" donetim merama i protive se restrikcijama ugrožavaju živote i zdravlje drugih.

Slovenija je početkom nedelje proglasila epidemiju u drugom talasu korona virusa, što pored ostalog uključuje i zabranu kretanja od 21 sat do 6 ujutro.

Tu oluku neki pravnici osporavaju i dovode u pitanje njenu zakonitost, pa je ustavnom sudu upućena inicijativa da se ispita njena ustavnost.

BiH

Prema poslednjim podacima i u Sarajevu je zabeležen rekordan broj, 248 zaraženih i tri preminule osobe od korone.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bi

pre 3 godine

Užas!!! Gospode Bože mili, smiluje svima, pa i meni grešnoj. Srbi moji, pamet u glavu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija