• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.11.2020

10:04

AMFILOHIJE OSTAVIO TESTAMENT, ali insistirao da bude otvoren u PRISUSTVU OVOG ČOVEKA!

Balkan

AMFILOHIJE OSTAVIO TESTAMENT, ali insistirao da bude otvoren u PRISUSTVU OVOG ČOVEKA!

Podeli vest

Nedavno preminuli mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ostavio je pisanu oporuku koja će biti pročitana u prisustvu vladike zahumsko-hercegovačkog Joanikija, koji je trenutno u samoizolaciji zbog korona virusa, rekao je advokat SPC Dalibor Kavarić

Kavarić je za podgoričku Pobjedu rekao da će oporuka biti pročitana u prisustvu vladike Joanikija, koji je i administrator MCP, da se, kako kaže, ne bi dogodilo da neki neozbiljni pojedinac ili mediji dovedu u pitanje verodostojnost ili autentičnost poslednje volje crnogorskog mitropolita.

Ističe da zato mora da sačeka ozdravljenje vladike Joanikija, kako bi u njegovom prisustvu i sa njegovim blagoslovonom mitropolitova oporuka bila predstavljena javnosti.

Mitropolit crnogorsko-primorski umro je 30. oktobra, a Kavarić kaže da napisana poruka Amfilohija kod njega.

"Kako se radi o veoma ozbiljnim zaveštajnim činjenicama i nalozima, sa dugoročnim posledicama, kao i s obzirom na to da se od pojedinih ''neimenovanih izvora'' i ''pouzdanih saradnika'' nekih medija, dovodi u pitanje da li je oporuku svojeručno nesporno napisao mitropolit Amfilohije zaista testament ili samo neko neobavezujuće pismo ili nalog, kao i izbog ozbiljnosti i otklanjanja svake sumnje u ispisane činjenice i naloge koje treba saopštiti, sačekaću ozdravljenje vladike Joanikija”, rekao je Kavarić za Pobjedu.

Dodao je, navodi se, da je na osnovu njegovog „dosadašnjeg znanja i iskustva, bez ikakve sumnje, sve što je napisano u dokumentu, apsolutno jasno, ozbiljno i obavezujuće, naravno za one koji žele da ispoštuju poslednju volju vladike".

“Za one koji je ne poštuju i ne žele da je poslušaju, nema prinudnog mehanizma kojim bi ih mogao prinuditi na poštovanje i ispunjenje zaveštanja”, jasan je Kavarić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija