• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

10.11.2020

22:23

PROCUREO ZAPISNIK SA ISLEĐIVANJA AMFILOHIJA! POLICAJAC KOJI JE ISPITIVAO MITROPOLITA POTPUNO SLUĐEN NA KRAJU UPITAO "VI SE ZEZATE SA MNOM"?!

Balkan

PROCUREO ZAPISNIK SA ISLEĐIVANJA AMFILOHIJA! POLICAJAC KOJI JE ISPITIVAO MITROPOLITA POTPUNO SLUĐEN NA KRAJU UPITAO "VI SE ZEZATE SA MNOM"?!

Podeli vest

Na praznik Cveti ove godine arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije održao je službu u manastiru Zlatica, da bi nakon nje bio priveden u Centar bezbednosti Podgorica!

Navodno je prekršio mere Vladinog Nacionalnog koordinacionog tela za borbu protiv korone. Dok je trajala liturgija oko svetinje je vladalo pravo opsadno stanje. Pored njega, uhapšeno je i nekoliko sveštenika iz Hrama Hristovog Vaskrsenja. Bilo je očigledno da je počela primena anticrkvenog Zakona o slobodi veroispovesti.

- Imamo petnaest minuta, ili koliko je potrebno da stignemo do Centra bezbednosti. Dajte nam vaše matične brojeve, datume rođenja i brojeve telefona - rekao je jedan policijski službenik.

Sveštenstvo se branilo, nije htelo da da svoje lične podatke, i branili su jedni druge, kako pojedinci nisu bili na služenju liturgije. Vest se brzo pročula gradom pa se za kratko vreme ispred zgrade policije počeo okupljati narod.

U stanici vladika Amfilohije našao se na "isledničkoj stolici". Počelo je ispitivanje.

Policajac: Vaše ime i prezime?

Mitropolit: Arhiepiskop cetinjski, zetsko-brdski i skenderijski, mitropolit crnogorsko-primorski.

Policajac: Datum rođenja?

Mitropolit: Na dan Hristovog rođenja.

Policajac: Zaposlenje?

Mitropolit: Kod Boga, ako ste čuli za njega?

Policajac: Adresa?

Mitropolit: Trenutno na tronu Petrovića, u budućnosti uz Hrista.

Policajac: S kime ste kontaktirali poslednjih dana?

Mitropolit: Sa Bogom!

Policajac: Njegova adresa stanovanja?

Mitropolit: (rukom pokazuje na srce)

Policajac: Možete biti kažnjeni zbog ovoga?

Mitropolit: Poštujem samo Božji sud i nebesko carstvo.

Policajac: Možda nas onda uz pomoć Boga možete dovesti do nultog pacijenta.

Mitropolit: Ne treba mi Bog za to, već znam.

Policajac: Pa ko je onda nulti pacijent?

Mitropolit: Adam!

Policajac: Vi se zezate sa mnom?

Mitropolit: Ne zezam, to je sveta istina!

Policajac: Slobodni ste...

Mitropolit je u stanici policije zadržan šest sati, iako ispitivanje nije dugo trajalo. To je još više u narodu ulilo nepoverenje prema institucijama sistema i tada već odlazećem režimu. Njegov greh je bio što je tog lepog dana, na Cveti, došlo više hiljada vernika iz Podgorice i drugih mesta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija