• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.11.2020

15:33

BORIS MILOŠEVIĆ ODAO POČAST SVIM ŽRTVAMA U VUKOVARU! Važno je da se čuje glas Srba u ovom gradu!

Balkan

BORIS MILOŠEVIĆ ODAO POČAST SVIM ŽRTVAMA U VUKOVARU! Važno je da se čuje glas Srba u ovom gradu!

Podeli vest

Delegacija Srpskog narodnog vijeća predvođena potpredsednikom Vlade Republike Hrvatske Borisom Miloševićem danas je odala počast žrtvama, koje su građani i građanke Vukovara podneli u ratu 1991-1995

Delegaciju je predvodio Boris Milošević  potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, a u njoj su pored njega  bili Veran Matić, specijalni izaslanik predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Milorad Pupovac predsjednik SDSS-a kao i  Radojka Mrkšić članica udruženja "Protiv zaborava". Oni su zajedno položili venac za stradale Vukovarce i Vukovarčanke srpske nacionalnosti u Dunav te su, nakon toga, venac položiti i na “ Ovčari”.

Na kraju komemorativnog programa za sve žrtve Boris Milošević je sa delegacijom zapalio sveće u Sabornoj crkvi sv. Nikole u Vukovaru.

Boris Milošević je kazao kako je u Vukovar došao odati počast žrtvama te da je važno stvarati atmosferu pomirenja i dijaloga kako bi sve žrtve bile prihvaćene kao zajedničke i iskazati pijetet bez podjele.

- Smatram da je građanima Vukovara danas potreban mir i sigurnost, a da država i lokalna samouprava trebaju stvoriti pretpostavke za život svih građana Vukovara - kazao je Milošević.

- Više od trećine građana Vukovara su srpske nacionalnosti i važno je da se njihov glas čuje i da imamo dijalog. Čini mi se da na lokalnoj razini dijalog nedostaje i nadam se da će se u narednim godinama otvoriti te da će se moći razgovarati bez tenzija. Smatram da nije dobro i da nisu dobri zaključci da se nisu stvorile pretpostavke za ćirilicu. Taj zaključak znači da svih ovih godina nije došlo do napretka u međunacionalnim odnosima , a to je ono što nije dobro.

 Ispada da smo prije 15 godina imali bolju situaciju u međunacionalnim odnosima nego danas, umjesto da je obrnuto, da je situacija prije bila lošija pa da smo danas napravili iskorake. Do toga nije došlo. Nadam se da će moj dolazak sutra biti korak u pozitivnom smeru - kazao je Milošević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Av

pre 3 godine

U Vukovaru,tome hrvatskome gradu mnogi su četnici ostavili bradu.18.11.1991.Nikad zaboravit,nikad oprostit.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija