• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Intermagazin/Mediji

25.11.2020

20:07

ZAEV, PAMETNIJI SI KAD... JUGOSLAVIJA NAS JE ZAROBILA, BILI SMO OKUPIRANI! Sramota, Juga vam je dala sve i ime i naciju i na kraju državu! AMAN!

Balkan

ZAEV, PAMETNIJI SI KAD... JUGOSLAVIJA NAS JE ZAROBILA, BILI SMO OKUPIRANI! Sramota, Juga vam je dala sve i ime i naciju i na kraju državu! AMAN!

Podeli vest

Tokom Drugog svetskog rata, na početku Bugari su bili „administratori" na području sadašnje Severne Makedonije, ali su se zatim priljučili antifašističkom frontu, izjavio Zoran Zaev

U Severnoj Makedoniji je zamenjeno više od 20 saobraćajnih oznaka na kojima je dopisano „bugarski fašistički okupator" - izjavio je premijer Zoran Zaev i istakao da „Bugari nisu fašisti već prijatelji".

U intevjuu za bugarsku agenciju Bgnes rekao je da su tokom Drugog svetskog rata na početku Bugari bili „administratori" na području sadašnje Severne Makedonije, ali su se zatim priljučili antifašističkom frontu pa su bugarska i makedonska vojska zajedno oslobodile Skoplje i druga mesta.

- Bila je neka admistracija u tom trenutku na početku. Zatim se Bugarska digla zajedno s antifašizmom, borila se za slobodu, za demokratiju i apsolutno je deo deo antifašističkog fronta. Bugarske i makedonske vojske oslobađaju teritorije: Kriva Palanka, Kumanovo, celi region, Skoplje. I to je jedan lep deo naše istorije koji čini da budemo još jedinstveniji - rekao je Zaev, prenosi Beta.

Premijer je istakao da Makedonci i Bugari „nemaju podeljenu istoriju, ni ukrštenu, već zajedničku" i ocenio da su ih vlasti Jugoslavije držale razdvojenim.

SVET SU MINUTI DELILI OD KATASTROFE, SREĆA PA SU RUSI BILI PRISEBNI! Britanski medij otkrivaju da su Ameri zamalo izazvali treći svetski rat!

- Imamo zajedničku istoriju. I iz nje su nastali i makedonski u bugarski narod, i makedonski i bugarski jezik - izajvio je on.

- Dužnost je svim građanima, a najviše nama političarima, da zbližimo naše narode, jer mnogo godina, decenima su nas držali daleko. Različite vlasti. Pre svega za vreme bivše Jugoslavije, pre bivše Jugoslavije. Mi treba das budemo zajedno zato što smo prvi susedi - rekao je Zaev u intevjuu za Bgnes.

TAČI LIČNO GLEDAO KAKO MUČE SRBE! OBJAVLJENA TAJNA DOKUMENTA Prvo je priznao sve, a onda promenio ploču

Pozivajući se na istorijske identitetske razloge, Bugarska na sastanku Evropske unije 17. novembra nije podržala nacrt pregovaračkog okvira za Severnu Makedoniju, čime je blokirala početak pregovora svog zapadnog suseda o prijemu u EU, ali je Zaev u ponedeljak izjavio da „nije daleko dogovor s Bugarskom", da veruje da će biti postignut pre Saveta ministara EU početkom decembra i najavio je i sastanak s premijerom Bugarske Bojkom Borisovom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ringispil

pre 3 godine

Prodao covek drzavu za saku leblebija. Vrati Srbiji staru srpsku zemlju i solidarnu pomoc koju je cela bivsa juga i Srbija placala i davala posle zemljotresa u Skoplju. BABRABO sitnoglava.

VOJIN

pre 3 godine

ИСТОРИЈА: када смо постали колеге,у прошлом веку,бејаше од мене старији,Скопље би Скопје,и ја га упознах под именом Благоја Димески, а он ми повери пре 40 година, да се раније звао Благоје а презивао Димевски.Очево презиме беше ПЕТРОВИЋ !!! И Кунта-Кинте је знао своје КОРЕНЕ !!!

Boris

pre 3 godine

Bugarska i Makedonska vojska kada je to postojala makedonska vojska i kada su to Bugari postali antifasisti ,javite ovom trgovcu ajvarom da uci malo pod stare dane ne bi bilo zgoreg

Ziko

pre 3 godine

https://informer.rs/svet/balkan/565287/makedonija-zoran-zaev-premijer-legalizacija-marihuana-amserdam

Emilliano Zapata

pre 3 godine

Baš vam zavidim na slobodi i prosperitetu, sad ste suverena Severna Makedonija Južne Bugarske

Dobrivoj

pre 3 godine

Dejane u pravu si u bivsoj Jugoslaviji samo su makedonci i Slovenci smeli reci ja sam makedonac ili ja sam Slovenac. makedonac sam stavio malo slovo jer su spali najnize sto su mogli.

Milutin Vranjski

pre 3 godine

Tzv. severna makedonija je Južna Srbija, u kojoj mogu živeti samo Srbijanci i gosti u prolazu. Doduše, sada su ti južnoSrbijanci malo zbunjeni, ali vremenom uz adekvatne mere prevaspitanja, mogu biti od koristi.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija