• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

27.11.2020

08:21

KNEŽEVIĆ TRAŽI POVRATAK TROBOJKE IZ 1905. I IZMENU CG HIMNE! "Ovo nije ekspertska vlada, imaće MANJINSKU PODRŠKU"!

Balkan

KNEŽEVIĆ TRAŽI POVRATAK TROBOJKE IZ 1905. I IZMENU CG HIMNE! "Ovo nije ekspertska vlada, imaće MANJINSKU PODRŠKU"!

Podeli vest

Jedan od lidera crnogorskog Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je da će vlada premijera Zdravka Krivokapića imati podršku DF-a, i pored toga što ih je mandatar, kako je naveo, doveo pred svršen čin odlukom da formira ekspertsku vladu

Knežević je sinoć za TV Vijesti rekao i da će DF tražiti izmene Zakona o državnim simbolima kako bi se pored sadašnje državne zastave našla i trobojka iz 1905, kao i izmenu crnogorske himne.

Na opasku voditelja da njega i Andriju Mandića opisuju kao marionete Beograda i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Knežević je rekao da s Vučićem ima prijateljske i partnerske odnose i istakao da je Krivokapić s njim i Mandićem bio na ručku sa Vučićem u parohijskom domu u Beogradu.

On je naveo da je Srbija od 2012. do 2020. pomogla Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori sa više od četiri miliona evra.

„Pomoć Srbima u Crnoj Gori od 2014. do danas je 7,8 miliona evra. Taj čovek od institucija treba da dobije zahvalnost za pomoć. Vučić nikad ne bi podržao ovakav eksperiment Krivokapića. S Vučićem imam prijateljske i partnerske odnose. Kada god smo bili u Beogradu, tada su na sastancima bili i Joković, Milačić, Danilović i predstavnici institucija koje dobijaju novac iz Srbije“, rekao je Knežević.

On je dodao da je Vučić Srbiju, kako je kazao, stavio na noge, i naveo da smatra da bi bilo dobro da zamoli predsednika Srbije da otvori nekoliko fabrika na severu Crne Gore.

Knežević je naglasio i da ne prihvata da su Srbi antidržavni element u Crnoj Gori i naveo da u vladi treba da bude predstavnika nacionalnih manjina. Istakao je da je Krivokapić bez znanja DF-a potpisao sporazum o ekspertskoj vladi, a da ih nije konsultovao ni obavestio o tome.

„Moja odgovornost prema Krivokapiću se završava 2. decembra (izbora vlade). To znači da od 2. decembra ne želimo da dobijamo informacije preko medija, a da se ne razgovara pre toga s nama“, poručio je Knežević.

Foto: printskrin Faceboook/Demokratski front

On je rekao da ovo nije ekspertska vlada nego postizborna koalicija Građanskog pokreta URA i NVO "Ne damo Crnu Goru" i poručio da će DF glasati za vladu, ali će ona imati manjinsku podršku.

Dodao je da je imao nekoliko razgovora s Krivokapićem i istakao da DF nije tražio nikakve funkcije, već je ponude za funkcije dobio od mandatara. Naveo je da je, međutim, nakon što su se unutar koalicije sastali i podelili resore, Krivokapić saopštio novi koncept.

„Mi dajemo sada manjinsku podršku jer nemamo nikakav sporazum sa mandatarom“, rekao je Knežević.

Knežević je za Krivokapića rekao i da je 1999. bio ekstremniji nego on i da je veličao četničku ideologiju, preneo je Tanjug.

Što se tiče optužbi za pokušaj državnog udara, rekao je da je sav dokazni materijal koji se prikuplja u Srbiji dostavljen tužilaštvu Crne Gore.

„Tvrdim da ja, Mandić i Čađenović nismo učestvovali u državnom udaru“, rekao je Knežević i poručio da je jedina normalna oslobađajuća presuda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NOSTRADAMUS

pre 3 godine

TI SI ISAO U LITIJE DA PROMENIS USTAV CG DA VRATIS CG U OKRILJE SRPSTVA I SNIKES NJEGOSEVU KLETVU...A TI I CG NA SEBI STE PONELI DUPLIRANU KLETVU - NJEGOSEVU I AMFILOHIJEVU

OČEKUJU FUNKCIJE "PO DUBINI"! Demokratski front će podržati vladu!
Balkan

OČEKUJU FUNKCIJE "PO DUBINI"! Demokratski front će podržati vladu!

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević rekao je da je najjači konstituent vladajuće koalicije izopšten iz procesa formiranja vlade, ali da će, bez obzira na to, Demokratski front podržati vladu mandatara Zdravka Krivokapića, očekujući da ovom političkom savezu pripadnu funkcije u vladi "po dubini"

16.11.2020

08:22

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)
Društvo

Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)

Da bi ljudi ostali na svojim ognjištima, najvažnija je putna infrastruktura kako bi mogli normalno i dostojno živeti. Da meštani udaljenih sela na teritoriji opštine Prijepolje nisu zaborvljeni dokazao je lično predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, po čijem direktnom nalogu se asfaltira put kroz selo Osoje. Za deonicu dugačku jedan kilometar, gde živi oko sedamdesetak žitelja, država je izdvojila 10,7 miliona dinara.

16.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija