• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS

03.12.2020

21:35

(VIDEO) ŽANDARMERIJA I ANTITERORISTIČKE JEDINICE SRBIJE I SRPSKE DOGOVORILE SARADNJU! Sarajevo će poludeti, a i Incko će...

Balkan

(VIDEO) ŽANDARMERIJA I ANTITERORISTIČKE JEDINICE SRBIJE I SRPSKE DOGOVORILE SARADNJU! Sarajevo će poludeti, a i Incko će...

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač sastao se u Banjaluci sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom

Razgovarano je o unapređenju saradnje te zajedničkoj obuci kadrova.

Dva ministra su razgovarala o aktuelnim bezbednosnim temama u regionu, migrantskoj krizi, kao i zajedničkoj borbi protiv terorizma i svih vidova kriminaliteta.
       
Lukač je rekao da je važna saradnja u oblasti organizovanog kriminala jer je neophodno sprečiti kriminalce u njihovom skrivanju od poternica i zaobilaženju zakona.

       
Naglasio je da je borba protiv terorizma veoma bitna i da će biti nastavljena razmena podataka.
       
Ističući da je na sastanku dogovoren nastavak uspešne saradnje i da je Srbija pružila pomoć Srpskoj kada je reč o školovanju policijskih kadrova, Lukač je naglasio da će saradnja izmeću specijalnih antiterorističkih jedinica i žandarmerije biti nastavljena putem zajedničkih vežbi i razmene opreme.

 

(VIDEO) AMERI POSLALI HRVATIMA 76 "BREDLIJA" M2A2, SRBIJA IMA ODGOVOR, BVP M-80A JE BRUTALNO MODERIZOVAN! Koji je bolji?!

     
- Možemo da računamo na pomoć MUP-a Srbije i u obuci kadrova iz Srpske. Primer je poligrafista koji se obučava uz pomoć stručnjaka MUP-a Srbije. Takođe, postoji i saradnja konjičkih jedinica - jedan broj naših ljudi je prošao obuku zajedno sa konjičkom jedinicom MUP-a Srbije - rekao je Lukač na konferenciji za novinare u Banjaluci.

       
On je podsetio da je formirana helikopterska jedinica MUP-a Srpske i da ubrzo stiže prvi helikopter marke "amsad", te naveo da je ekipa pilota i tehničara završila tromesečnu obuku u Rusiji a da sledeće godine stiže drugi, a potom i treći helikopter. na osnovu potpisanog ugovora.

EU ĆE CELOM SVETU, UZ POMOĆ SAD, NAMETATI ZAPADNU DEMOKRATIJU! Brutalna pretnja svima koji misle drugačije - PRVA NA UDARU BELORUSIJA!

Lukač je najavio i potpisivanje ugovora dva ministarstva o zajedničkoj saradnji i obuci pilota i tehničara.
      
- Sprovodeći dogovor između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, svaki ministar svoju posetu mora da učini svom narodu i svojoj Banjaluci. Ja imam to zadovoljstvo i čast da budem u Banjaluci kao ministar unutrašnjih poslova i ističem spremnost za nastavak saradnje i unapređenje saradnje MUP-a Srbije i MUP-a Republike Srpske - izjavio je Vulin.

       
Naglasio je da je svako ugrožavanje bezbednosti i mira u Srpskoj ujedno i ugrožavanje bezbednosti i mira u Srbiji.

NJIMA POMOĆI NEMA! AMERI PRAVE ATLANTSKU FRONTU DA SREDE RUSIJU! Vašington preusmerava pomorske snage, ovo je prst u oko Moskvi!

       
- Svaka nesreća koja se desi u Srbiji podjednako je nesreća za građane Srpske. Imamo obavezu da sarađujemo, da svakodnevni život učinimo bezbednim i sigurnijim - rekao je Vulin.
       
Ovo je bila prva zvanična poseta Vulina otkako je postao ministar unutrašnjih poslova Srbije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DEDA RAKA

pre 3 godine

Sve se može ka' se Srbi slože ! Pomozi nam Bože !

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija