• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/borba.me

04.12.2020

09:10

NAROD ZA OVO NIJE GLASAO! Abazović najavio dogovor s Veljovićem, pa ovim rečima prokomentarisao proterivanje ambasadora Srbije!

Balkan

NAROD ZA OVO NIJE GLASAO! Abazović najavio dogovor s Veljovićem, pa ovim rečima prokomentarisao proterivanje ambasadora Srbije!

Podeli vest

Komentarišući proterivanje ambasadora Srbije Vladimira Božovića rekao je da URA neće “dozvoliti da bilo ko na bilo koji način ponižava Crnu Goru”

"Moj prvi zadatak će biti da pozovem direktora Uprave policije Veselina Veljovića i vrhovnog državnog tužioca. Ja sam to sebi zadao kao zadatak i od njih će zavisiti da li mi možemo da krenemo da radimo plan A ili da krenemo na plan B. Ono što bih voleo kao završnu poruku da pošaljem, pozivam sve ljude, da budu partneri ove vlade i zajedno radimo dobre stvari za Crnu Goru", rekao je Dritan Abazović gostujući u emisiji "Načisto", prenosi portal borba.me. Kazao je da ova vlada kako god je zvali, vlada poštenih ljudi.

Komentarišući proterivanje ambasadora Srbije Vladimira Božovića rekao je da URA neće “dozvoliti da bilo ko na bilo koji način ponižava Crnu Goru”.

"Ono što bi bila moja sugestija, da me ikada pitao ambasador da li treba da ode na skup gde je to izjavio bih mu rekao voleo bih da tamo ne ideš. Naravno, to je njegovo lično pravo. Sa mog stanovišta to su uvredljive stvari za državu… Spremni smo da okrenemo novi list. Da li će Beograd to da prihvati ili neće ostaje da se vidi", rekao je Abazović.

Foto: Printskrin Youtube/Skupština Crne Gore

Demantovao da mu prijeti klan Keljmendi

Abazović je kazao da što se tiče pretnji koje su mu upućene od jednog kriminalnog klana, da mu se javio blizak srodnik porodice Keljmendi.

"Rekao je da su oni zgroženi činjenicom koja se pojavila u medijima i da oni nemaju nikakav motiv… To navodi na drugi zaključak. Logičnije je da neko odavde iz Crne Gore želi da uradi nešto, a da zavaravanje tragova treba da se desi kroz to što će se to to plasirati nekom iz regiona koji nema pristup Crnoj Gori. Meni je to logičnije. Sve što mi se desilo pre i posle izbora me potpuno skamenilo. Nemam nikakav strah. Iza mene ne stoji niko i za postupke dužan sam da odgovaram samo građanima u glavnom odboru GP URA…".

Preuzima bezbednosni sektor

"Neke ljude koje imenuje vlada možemo da smenimo – direktor Uprave policije i ANB. Ljude koje ne možemo da smenimo su ljudi u vrhu tužilaštva. Ako budemo imali opstrukcije u državnom tužilaštvu ruke će nam biti vezane…", pojasnio je Abazović i dodao:

"Ako budem potpredsednik vlade biću zadužen za sektor bezbednosti i spoljnu politiku. Biću neko ko će po zakonu biti koordinator obaveštajnih službi."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Crnogorac

pre 3 godine

Prevarili ste Srbe iako su oni koji su doneli pobedu i zaslugu da smene bivsu vlast diktatora. Izgeda da se nije nista promenilo dosli drugi diktatori ali vam to nece doneti uspeh u vladi. Zivi bilim pa videeli.

Perica

pre 3 godine

Vi ste kao država poniženi još odavno a krivite Srbe i Srbiju. Obiće vam se to o glavu,vaša tvrdoglavost da priznate istorijske činjenice a one su bolne u vašim glavama . Božović je samo izrekao ono što jeste a trebalo bi javno da se kaže i mnogo štošta što piše u istorijskim arhivima a što vama ne služi na čast. Prema tome ovo je najblaže rečeno sa božovićeve strane a vi se razmislite debelo.

Vns

pre 3 godine

Informer:Dritane Srbineeeeee....ne znam tačan datum ali bilo jeeeee

milankukic

pre 3 godine

dritane -ritane sad si bio u vlasti od sleecih izboraa ti si proslost

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija