• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

15.12.2020

12:58

SVET SE SMEJE KOMŠIĆU I DŽAFEROVIĆU, ONI ĆE OMALOVAŽAVATI SVETSKU VELESILU! Dodik razmontirao dvojac iz Predsedništva BiH zbog bojkota Sergeja Lavrova!

Balkan

SVET SE SMEJE KOMŠIĆU I DŽAFEROVIĆU, ONI ĆE OMALOVAŽAVATI SVETSKU VELESILU! Dodik razmontirao dvojac iz Predsedništva BiH zbog bojkota Sergeja Lavrova!

Podeli vest

Članovi Predsedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić nedolaskom na sastanak sa šefom diplomatije Ruske Federacije Sergejem Lavrovom naneli su štetu upravo onome za šta se formalno zalažu a to je BiH, koja je imala tu čast da je poseti jedan od vodećih svetskih diplomata, izjavio je danas srpski član i predsedavajući Predsedništva Milorad Dodik

Ocenio je nedoraslim takvo ponašanje Džaferovića i Komšića.

"Ono za šta bi meni trebalo nekoliko sati da ministru spoljnih poslova Ruske Federacije objasnim o BiH, Komšić i Džaferović su pokazali svojim nedolaskom na sastanak. Ako su mislili da time omalovaže jednu svetsku velesilu ispali su smešni i pred svojim narodom i pred svetskom političkom scenom", rekao je Dodik u izjavi za Srnu.

Rekao je da "sve što su eventualno imali da primedbuju ruskom šefu diplomatije dva člana Predsedništva mogli su da to učine direktno, na teritoriji koju smatraju svojom, ali nisu smeli i izabrali su da se sa svojom netrpeljivošću prema Ruskoj Federaciji obračunavaju navodnim argumentima, koji su drugo ime za diplomatskli skandal".


"Sergej Lavrov odlično zna da Republika Srpska ima svoja zvanična obeležja koja koristi na osnovu ustava i zakona. Zbog čega bi ministar Lavrov problematizovao nešto što crpi uporište u Dejtonskom mirovnom sporazumu za čije poštovanje se zalaže Ruska Federacija, a na osnovu kojeg postoji i BiH", upitao je Dodik.

"Ako je, istakao je, stav Ruske Federacije o neophodnosti gašenja institucije Visokog predstavnika bio razlog za nedolazak članova Predsedništva, to je tek skandalozno", naglasio je Dodik.

 

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Milorad Dodik

"Nije valjda da se ministar spoljnih poslova Ruske Federacije zalaže za unutrašnji suverenitet BiH a dva člana Predsedništva navijaju da BiH ostane protektorat", konstatovao je Dodik.

Naveo je da je zbog svega toga rekao da je njihov nedolazak najslikovitije objasnio dubinu problema u kojima tavori BiH.

"Ako su ovim hteli da se dodvore Bošnjacima muslimanima, nadam se da će znati da im objasne zbog čega BiH trpi finansijsku štetu, zašto pada broj radnih mesta", rekao je Dodik i upitao šta ako Ruska Federacija odluči da na ovaj skandal odgovori smanjenjem privredne saradnje.

Naglasio je da je kao predsedvajući Predsedništva BiH jutros u Sarajevu ugostio šefa ruske diplomatije, imao odličan sastanak i dodao da se raduje svakom susretu sa njim ili bilo kojim visokim zvaničnikom ove prijateljske države.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Radić Gojko

pre 3 godine

Гледам пренос како је г. Сергей Лавров,дочекан у Београду.Одмах је отишао на гробље Црвеноармејаца.Чиме би се похвалили Џаферовић и Комшић из другог светског рата.Па могли би када би им гђа Меркел дошла.

zeljko

pre 3 godine

Što drugo očekivati od nečega što ponetko naziva "državom" i koja ima nešto što ponetko naziva "vijeće ministara" u kojemu sijede "MUSLIMANSKA BRAĆA(sestre)"...bljak... pozdrav iz Korčule

Radić Gojko

pre 3 godine

Bošnjaci vam nisu dali da napravite kopnenu saobraćajnu vezu sa Dubrovnikom,pa sad morate skupim mostom i tunelima kroz Pelješac,a Dodik je pozivao na razum i da se to dozvoli.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija