• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.12.2020

16:58

MORAĆE DA NAS HAPSE ILI UBIJU! Knežević: Mandić i ja nećemo dobrovoljno u zatvor!

Balkan

MORAĆE DA NAS HAPSE ILI UBIJU! Knežević: Mandić i ja nećemo dobrovoljno u zatvor!

Podeli vest

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević, koji je prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici osuđen na pet godina zatvora u predmetu "državni udar", izjavio je danas da Andrija Mandić i on u slučaju potvrđivanja osuđujuće presude neće dobrovoljno ići u zatvor

Knežević je to rekao u Apelacionom sudu na sednici Veća, na kojoj je razmatrana žalba na prvostepenu presudu.

- Moraće da nas uhapse ili da nas ubiju, a ja poručujem u svoje i u ime Andrije Mandića da dobrovoljno nećemo ići u zatvor. Nećemo nigde bežati, ni u Srbiju ni u Rusiju. Tražim da nas Apelacioni sud oslobodi od ovog politički-sudsko-tužilačkog montiranog procesa - rekao je Knežević i podsetio da su mu hapsili i majku, brata, brata od strica.

Neka niko ne misli, poručio je, da ćemo se zadovoljiti time što ćemo biti oslobođeni na kraju, jer ćemo podneti krivične prijave protiv svih, prenele su podgoričke Vijesti.

Foto: Tanjug

Predsednik Veća Apelacionog suda, sudija Zoran Smolović, rekao je da je sednica okončana, a da će odluku tog suda stranke dobiti preko Višeg suda u Podgorici.

U slučaju da presuda bude ukinuta, rekao je, stranke će dobiti njihov sudski poziv.

Knežević je rekako da smatra da Apelacioni sud Crne Gore treba da donesete oslobađajuću presudu.

Mandić i Knežević osuđeni na po pet godina zatvora, zbog članstva u kriminalnoj organizaciji od februara 2016. godine.

Cilj kriminalne organizacije, koju su stvorili ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, planirala je navodno da na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, pomoću Demokratskog fronta, sukobe se sa crnogorskom policijom i nasilno zauzmu Skupštinu Crne Gore, i da otmu i ubiju tadašnjeg premijera Crne Gore Mila Ðukanovića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17