• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

25.12.2020

23:20

CRNOGORSKI PREMIJER KRIVOKAPIĆ POTPUNO PROMENIO POLITIKU: Nećemo povlačiti priznanje Kosova, nećemo ukidati sankcije Rusiji

Balkan

CRNOGORSKI PREMIJER KRIVOKAPIĆ POTPUNO PROMENIO POLITIKU: Nećemo povlačiti priznanje Kosova, nećemo ukidati sankcije Rusiji

Podeli vest

Za takve odluke nemamo dovoljno ruku u Skupštini, kaže novi premijer Crne Gore. Demokratski front: Lažnu državu je priznala vlada, pa priznanje može da povuče vlada i bez odluke Skupštine

Novi crnogorski premijer Zdravko Krivokapić poručuje da Crna Gora neće povući priznanje nezavisnosti lažne države Kosovo!

Krivokapić je nekoliko puta ponovio da neće preispitivati odluku bivše vlade Mila Đukanovića o priznanju tzv. Kosova, a u intervjuu za đilasovski nedeljnik 'Nin' pokušao je da se opravda time što u Skupštini 'nema dovoljan broj ruku za odluke o Kosovu'. Međutim,Demokratski front podseća da je lažnu državu priznalavlada Crne Gore, pa isto tako priznanje može da povuče vlada i bez odluke Skupštine.

Lični izbori

Crnogorski premijer je govorio o svojim ranijim izjavama da Crna Gora neće preispitivati odluke o priznanju Kosova i uvođenju sankcija Rusiji i naglasio da je to 'politička realnost'.

- Rekao sam ono što je politička realnost, a ne ono šta su moje političke želje. U parlamentu Crne Gore danas nema dovoljno ruku ni za jednu odluku o kojoj govorite. I to nema veze sa mojom karijerom. Čak i da se ona danas završi, Crna Gora ni sutra neće imati potreban broj ruku za odluke o Kosovu ili o Rusiji - poručio je Krivokapić.

Komentarišući ove navode, lider DF Andrija Mandić kaže da pitanja o poništavanju priznanja Kosova nisu u nadležnosti Skupštine Crne Gore nego u nadležnosti vlade koja je priznala južnu srpsku pokrajinu kao nezavisnu državu.
- Za poništavanje priznanja neophodno je da se ta odluka donese u vladi i potrebno je samo da predsednik vlade tu tačku stavi na dnevni red, a onda da se prebroje podignute ruke i one koje su protiv povlačenja. Krivokapićev kabinet je sastavljao on sam, nisu ga pravile političke stranke. Svaki od tih ljudi bio je njegov lični izbor. Zato nije lepo da se odgovornost za nešto što ne pripada parlamentu, već isključivo Vladi, prebacuje na parlament i tako prikriva vlastita odgovornost za sramotnu odluku koju je donela prethodna vlada - naglašava Mandić.

Poslanik koalicije 'Za budućnost Crne Gore' Marko Kovačević smatra da treba da postoji jasan stav.
- Odluku o sankcijama donosi vlada. Kao i onu o priznavanju lažne države Kosovo. To što nemamo 'dovoljan broj ruku' nikako ne znači da ne treba da imamo stav - podvlači Kovačević.

Srce i duša

Glavni i odgovorni urednik portala 'Borba' Dražen Živković ističe da je vlada Mila Đukanovića mimo volje naroda priznala lažnu državu Kosovo i uvela sankcije Rusiji.
- Tačno je da nema dovoljno glasova poslanika za poništavanje priznanja Kosova i za ukidanje sankcija Rusiji. Ali ako je ovo demokratska vlada, onda neka raspiše referendum, pa neka građani odluče, a ne da se skrivaju iza političkih kombinacija. Narod je u ogromnoj većini protiv lažne države Kosovo i protiv sankcija Rusiji. Sve mimo toga je izigravanje volje naroda. Ako se Krivokapić i elita pozivaju na narod, onda neka dozvole da narod kaže šta misli. A narod je odavno rekao: Kosovo je srce Srbije i duša Crne Gore - zaključuje Živković.
 

Mila će procesuirati samo ako nađe papir?!


Na pitanje o Milu Đukanoviću i borbi protiv korupcije, koja je najavljena kao prioritet nove vlade Crne Gore, Krivokapić je rekao da će Đukanović biti procesuiran po zakonu ako se 'nađe u materijalima do kojih će se pre ili kasnije doći'.
- Krenućemo od dela koja prvo otkrijemo u radu. Delo će nas odvesti do izvršioca. Namera ove vlade nije revanšizam niti lov na ljude. Naš cilj je pravna država u kojoj će svi biti jednaki pred zakonom i za koje će važiti zakoni. Ako se Milo Đukanović nađe u materijalima do kojih ćemo pre ili kasnije doći, biće procesuiran po zakonu - tvrdi Krivokapić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 3 godine

Rekao bih da se meni politika Krivokapića sve manje dopada i da taj čovek ignoriše većinsko raspoloženje naroda u Crnoj Gori. Ako nije siguran u svoje odluke, neka raspiše referendum o priznanju Kosova, pa će dobiti odgovor. Ovako, on kalkuliše i dodvorava se Zapadu i Albancima u Crnoj Gori, kao i Tirani. Mislim da ova vlada neće biti dugog veka. Srpski narod u CG je i ovoga puta izigran. Žalosno, ali istinito.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija