• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

02.01.2021

13:02

NOVI DETALJI TRAGEDIJE U POSUŠJU! Otkriveno kako je gas iz agregata usmrtio osmoro tinejdžera!

Balkan

NOVI DETALJI TRAGEDIJE U POSUŠJU! Otkriveno kako je gas iz agregata usmrtio osmoro tinejdžera!

Podeli vest

Agregat pomoću kojeg se grejala vikendica u kojoj se novogodišnjoj noću ugušilo osmoro mladih u Posušju nalazio se u ostavi sa severne strane vikendice

U toj ostavi su jedna vrata bila zatvorena, a druga odškrinuta, dok se prozor nalazio tačno prekoputa prostorije u kojoj su se nalazili devojke i mladići. Tokom uviđaja je utvrđeno da je taj prozor bio otvoren napola te su, najverovatnije, na taj način izduvni gasovi, konkretno, ugljen monoksid, ugušili osmoro mladih, piše Avaz.

Iz policije je rečeno da "plinski top" koji se koristi za zagrejavanje, nije pronađen uz agregat kako se to iznosilo u medijima.

Osmoro mladića i devojaka je proslavljalo Novu godinu zajedno sa još šest drugara, koji su nakon zabave, u četiri sata ujutro, prešli u susednu vikednicu na spavanje. Jedan od mladića iz susedne vikendice ih je, nažalost, juče ujutro u 10 sati i pronašao mrtve.

Nakon što se nisu odgovarali na pozive niti se odazivali na lupanje na vratima, on je razbio staklo na prozoru i ušao u vikendicu gde je zatekao stravičan prizor.

 

 

 
Danas obdukcije tela preminulih

U Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru danas će početi obdukcija tela tragično stradalih devojaka i mladića iz Posušja, koji su pronađeni mrtvi na novogodišnje jutro u vikendici u mestu Tribistovo kod Posušja.

Obdukcija će, kako je potvrđeno, najverovatnije, početi posle 11 sati, s obzirom na to da se čekaju rezultati testova na korona virus, prenosi Srpskainfo.

Dr Dražen Damjanuk, specijalista sudske medicine potvrdio je za Avaz da su ga angažovali iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, a obdukcija će se raditi danas i sutra.

Foto: Printscreen

Od svih preminulih su odmah nakon uviđaja uzeti uzorci krvi i urina, koji su poslati na analizu i što će, uz obdukcijski nalaz u konačnici i rasvetliti ovu nezapamćenu tragediju, odnosno, otkriti tačan uzrok smrti.

U MUP Zapadnohercegovačkog kantona i u Tužilaštvu ZHK su kazali da za sada sve ukazuje na to da je smrt nastupila usled ispuštanja otrovnih gasova iz agregata, koji se nalazio u pomoćnoj prostoriji vikendice u kojoj su novogodišnju noć proslavljali Ivan Miličević, Stipe Romić, Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković i Stjepan Jukić, svi rođeni 2001. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija