• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

04.01.2021

11:11

BAKIR NE ODUSTAJE OD ALIJINE RATNE POLITKE! Linta očitao bukvicu Izetbegoviću posle njegovih optužbi na račun Srbije!

Balkan

BAKIR NE ODUSTAJE OD ALIJINE RATNE POLITKE! Linta očitao bukvicu Izetbegoviću posle njegovih optužbi na račun Srbije!

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta izjavio je danas da predsednik SDA Bakir Izetbegović nastavlja politiku neagumentovanih optužbi protiv Srbije, koja, prema Izetbegoviću, zajedno sa Hrvatskom navodno duguje milijardu konvetibilnih maraka BiH, uzurpira njeno zemljište i imovinu i ima dugovanja prema firmama u BiH

Linta u saopštenju dostavljenom medijima navodi da Izetbegović zna da Federacija BiH duguje desetine milijardi maraka proteranim Srbima za otete i uzurpirane stanove, poslovne prostore, zemljište, šumu, za srušene kuće i druge objekte.

"Bošnjačka vlast planski blokira povratak proteranih Srba na svoja ognjišta na razne načine. Jedan od načina jeste što se u srpska sela ne dovodi struja i voda, ne grade se putevi, nema javnog prevoza i zdrastvene zaštite. Takođe, postoje konstantni problemi kada je reč o zapošljavanju i predstavljanju Srba u organima i institucijama Federacije BiH i kantona", naveo je Linta

Ističe da je očigledno da Izetbegović i SDA sistematski sprečavaju da malobrojni srpski povratnici imaju ista prava kao bošnjački povratnici na teritoriji Republike Srpske. Pored toga, dodaje Linta, SDA i Izetbegović imaju plan da naseljavaju migrante u srpskim selima, kao što je selo Lipa kod Bihaća, s ciljem zastrašivanja i proterivanja malobrojnih srpskih povratnika i otimanja njihove imovine.

Linta navodi da Izetbegović i dalje zastupa najbezočnije laži da je Srbija izvršila agresiju na BiH i da je učestvovala u nepostojećem genocidu i da zbog toga treba da se izvini BiH.

"Jasno je da SDA na čelu sa Izetbegovićem ne odustaje od ratne politike Alije Izetbegovića i da je strateški cilj ukidanje Republike Srpske i stvaranje unitarne BiH u kojoj će Bošnjaci imati dominaciju, a Srbi biti građani trećeg reda", kaže Linta.

Navodi da Izetbegović ispoljava žestoku mržnju govoreći da ima mnogo Srba koji su skloni ubijanju svojih komšija Bošnjaka kao i da su Srbi i Srbija počinili nepostojeći genocid ne samo u Srebrenici nego čak na sedam različitih lokacija u BiH.

"Sve ovo jasno pokazuje da najveća bošnjačka stranka nije spremna da se suoči sa svojom pogrešnom politikom iz devedesetih godina i da sa Srbijom uspostavi dobre komšijske odnose na bazi međusobnog poštovanja i uvažavanja", zaključio je Linta.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 3 godine

Бакир, као и његов ћаћа, сања УНИТАРНУ БОСНУ у којој ће Муслимани поново бити Аге и Бегови, а Срби само послушна раја...Сања остварену тзв. "Муслиманску декларацију: која ће омогућити Агама и Беговима: "... На диреке и меке душеке - све дуван пушећи", док послушна српска ( обесправљена...!) раја рмбачи у Босни за све њих... Маните се пустих снова "бошњаци", него благо мени уместо што сањате... - "засучите рукаве"...!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija