• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.01.2021

18:32

HRVATSKI FANATICI PODIVLJALI NAKON VESTI DA JE PAPA PRIMIO VAKCINU: Sotona, pruža podršku masonima koji žele da POTAMANE što više katolika!

Balkan

HRVATSKI FANATICI PODIVLJALI NAKON VESTI DA JE PAPA PRIMIO VAKCINU: Sotona, pruža podršku masonima koji žele da POTAMANE što više katolika!

Podeli vest

Vest da su papa Franja i bivši papa Benedekt XVI primili vakcinu protiv korona virusa izazvala je burne reakcije kod dela deklarisanih Hrvata katolika, od onih da je to laž i da su novinari sve izmislili do toga da ih nazivaju "sotonama" i "masonima"

Hrvatski portal Index piše da se ta mržnja iskazana prema dvojici papa ipak ne može uporediti sa, kako navode, "bujicom mržnje" koju je papa Franja izazvao među nekim Hrvatima katolicima kada je usporio proces kanonizacije Alojzija Stepinca, ali svedoči o tome da mnogi zapravo uopšte ne poštuju stavove poglavara Katoličke crkve i veruju u teorije zavere.

- Ovo je jedna velika laž - napisao je jedan fanatik na vest o vakcinisanju dvojice papa na fejsbuk stranici katoličkih medija.

Neki se, napominje portal, ne ustručavaju ni da vređaju papu Franju i Benedikta pa ih oslovljavaju sa: "Sotone!", "sinovi obmane i zla", "soroševci" i slično.

Foto: Reuters

Papa Franja

Ima i onih koji smatraju da vakcina ne pomaže, već samo Bog: “Umesto da govori: Obratite se on govori vakcinišite se.”

Javljaju se i oni koji su nezadovoljni pastoralnim radom dvojice papa.

- Zar papa, biskupi, sveštenici i vernici nemaju drugog posla, već da reklamiraju vakcine? Zar oni koji umiru od gladi, žeđi... ne zaslužuju da ih spašavamo? Molimo za naše pastire, jer je to itekako potrebno, posebno danas u ovoj situaciji kad sotona napada više nego ikad - piše jedan Hrvat katolik.

Neki su uvereni i da je to što su se pape vakcinisale protiv korone “konačni pad Katoličke crkve”.

Drugi spominje masone, pa kaže:

- Masonerija pruža ''moralni uzor'' da se potamani što više katolika.

Index napominje da su među brojnim reagovanjima izabrali one pristojne, a da je među njima ima i onih koji su, kako kažu, "baš brutalno pljuvali obojicu papa", a koji su u međuvremenu izbrisani.

Portal konstatuje i da se iz komentara može zaključiti da hrvatski katolički fanatici baš i ne veruju Katoličkoj crkvi i da su, kako kažu "zaglibili u fanatizam i mržnju, koju po potrebi ne usmeravaju samo na razne grupe u hrvatskom društvu, već i na sam vrh Katolicke crkve".
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17