• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.01.2021

10:50

PODGORICA, BAR I NIKŠIĆ BEZ PLIVANJA ZA ČASNI KRST! Zlatnik će dobiti oni koji su bili prvi tamo gde je veliko stradanje!

Balkan

PODGORICA, BAR I NIKŠIĆ BEZ PLIVANJA ZA ČASNI KRST! Zlatnik će dobiti oni koji su bili prvi tamo gde je veliko stradanje!

Podeli vest

Ovogodišnje obeležavanje praznika Bogojavljenje, u Crnoj Gori neće pratiti tradicionalno plivanje za Časni krst

Plivanja za Časni krst danas neće biti u Podgorici, Baru i Nikšiću.

Protojerej-stavrofor Slobodan Jokić rekao je juče da u Nikšiću ove godine neće biti organizovano bogojavljensko plivanje za Časni krst, a zlatnik sa likom Isusa Hrista, koji se dodeljuje onome ko prvi stigne do Časnog krsta, biće dodijeljen zdravstvenim radnicima u tom gradu.

- Oni su prvi stigli do onoga Časnog krsta, prvi su bili i danas su na prvom mestu, tamo gde je veliko stradanje i tamo gde je velika potreba. Oni i danas nose taj Časni krst Gospodnji za sve nas i za one koji su oboleli od ove i drugih bolesti - rekao je Jokić.

Foto: krv

Istakao je da su zdravstveni radnici u Nikšiću i u Brezoviku nesebično pokazali svoju ljubav prema bolesnima i svima dali primer kako se treba žrtvovati za bližnjega svoga, prenela je Srna.

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas Bogojavljenje, praznik krštenja Isusa Hrista kojim je počela njegova misija i propovijedanje hrišćanske vere.

Isusa Hrista je na reci Jordan krstio Jovan Krstitelj koji je krštavao ljude, pripremajući ih tako za dolazak Mesije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija