• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/24sata.hr

04.03.2021

12:50

SKANDAL SANITARNE INSPEKTORKE U HRVATSKOJ! Uhapsili je odmah kad su videli šta je radila po kafićima! /VIDEO/

Balkan

SKANDAL SANITARNE INSPEKTORKE U HRVATSKOJ! Uhapsili je odmah kad su videli šta je radila po kafićima! /VIDEO/

Podeli vest

Protiv hrvatske sanitarne inspektorke B.P. (57) otvorena je istraga jer je favorizovala kafiće i restorane koji su radili uprkos zabrani zbog epidemioloških mera. Ujedno joj je određen i istražni zatvor kako ne bi ponovila krivično delo koje joj se stavlja na teret, javlja Telegram.

Inspektorka je 1. februara ove godine nešto pre 15 sati došla u bistro Pasaž u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu. USKOK tvrdi da su u tom trenutku tamo bili i gosti, odnosno da je lokal radio uprkos zabrani.

Sumnja se da je i inspektorka koristila usluge ovog bistroa, te ga na kraju nije prijavila pogodujući, tvrdi USKOK, vlasniku Toniju Rakasu. Inače u bistro Pasaž nekoliko dana kasnije upala je policija i tamo zatekla brojne goste kako jedu.

Vlasnik je preko advokata poručio da se radilo o privatnom okupljanju. Inspektorki se na teret stavlja da je 9. februara takođe nešto pre 15 sati bila i u kafe baru Dijana na Radničkoj cesti. I tamo je, tvrdi se, zatekla goste te sama nešto konzumirala iako kafić zbog epidemioloških mera nije smeo da radi. Istražitelji su utvrdili da ni u ovom slučaju nije podnela nikakvu prijavu.

Dan kasnije, 10. februara, goste je, navodi se u rešenju o otvaranju istrage, zatekla i u restoranu La nostra kaza u Ulici kneza Mislava. Lokal je, sumnja se, radio bez obzira što su još uvek na snazi bile epidemiološke mere, odnosno zabrana rada ugostiteljskih objekata. Inspektorku terete da je i ovde nešto pojela i popila, a na kraju protiv vlasnika nije podnela nikakvu prijavu, niti je naložila zatvaranje restorana.

Telegram doznaje da je uhapšena inspektorka vlasnicima lokala davala i savete kako da izbegnu sankcioniranje ako krše epidemiološke mere.

Navodno im je sugerirala da na svoje objekte stave oznaku “Radovi u toku”, te da u slučaju da im upadne neko od njenih kolega inspektora u nadzor kažu da se ne radi o gostima već o radnicima koji, eto, obavljaju građevinske radove.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija