• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

06.03.2021

17:11

KNEŽEVIĆ TRAŽI ZAŠTITU OD ANB-A: Bezbednjaci, policajci i kriminalci rade na UGROŽAVANJU moje i Mandićeve bezbednosti!

Balkan

KNEŽEVIĆ TRAŽI ZAŠTITU OD ANB-A: Bezbednjaci, policajci i kriminalci rade na UGROŽAVANJU moje i Mandićeve bezbednosti!

Podeli vest

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević saopštio je da su on i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić uputili zahtev za procenu bezbednosti vršiocu dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejanu Vukšiću i v.d. direktora Uprave policije (UP) Zoranu Brđaninu

Zahtev za procenu bezbednosti je, kako je kazao Knežević na konferenciji za medije u Skupštini, posledica kontinuiranog operativnog rada pripadnika ANB i Uprave policije sa organizovanim kriminalnim grupama u Crnoj Gori i Srbiji da urade sve da dođe do ugrožavanja njegove i Mandićeve sigurnosti.

On je kazao da u DF-u pretpostavljaju da se to dešavalo pod komandom Zorana Lazovića, njegovog sina Petra i ostalih NN lica iz specijalnog odeljenja koje je predvodio Lazović.

- Juče je u srpskim, a kasnije i crnogorskim medijima objavljen snimak praćenja i Mandića i mene od 8. novembra 2020. na kome se jasno vide lica dvojice mladića koji su navođeni, pretpostavljamo od pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe, da sačekaju Mandića i mene preko puta hotela ‘Moskva’ i da nam pošalju poruku da je naša ugroženost u Beogradu još veća nego što je u Podgorici ili Crnoj Gori i da se ne možemo nigde skriti - rekao je Knežević.

Foto: Printskrin video

Milan Knežević

On je kazao da pretpostavljaju da se radi o pripadnicima kriminalne grupe Veljka Belivuka, ali da je neko od bivših funkcionera u tamošnjem nadležnom organu "očigledno u saradnji sa Zoranom Lazovićem i ovom kriminalnom grupom zaustavio da dođe do njihove potpune identifikacije".

Knežević je kazao da je intenzivna operativna obrada lidera DF-a počela nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, kada su u znak protesta pozvali građane da izađu na ulice i blokiraju puteve.

On je rekao da im je bezbednost dodatno ugrožena nakon izbora 30. avgusta, a posebno nakon smene Zorana Lazovića sa mesta pomoćnika direktora Uprave policije (UP) za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, hapšenja Veljka Belivuka i "sve očiglednije smene Milivoja Katnića".

- Ukoliko policija i ANB ne budu spremne da učini sve da ovi ljudi budu procesuirani i udaljeni iz službe, mi ćemo naći načina da se zaštitimo - kazao je Knežević.

Mandić je rekao da nije prvi put da neko pokušava da zaplaši ljude iz DF-a.

Poručio je da se ne boje i da se nakon parlamentarnih i izbora u Nikšiću stiču uslovi da i u Crnoj Gori može da se, kao što je bilo u drugim državama, pokrene borba protiv kriminala, prvenstveno u državnim institucijama – policiji, tužilaštvu, pravosuđu...

Foto: Printskrin video

Andrija Mandić

Knežević: Od mene ne zavisi kad će biti sednica Odbora

Knežević, koji je predsednik Odbora za bezbednost i odbranu je, odgovarajući na pitanje kada će biti zakazana sednica odbora na kojoj će se razmatrati Vladini predlozi za čelne pozicije u ANB i Upravi policije, rekao da to od njega ne zavisi, jer može da je zakaže i predsednik Skupštine i da se održi i bez prisustva predsednika radnog tela.

- Tako da u potpunosti postoji deblokirajući mehanizam - poručio je Knežević.

Podsetio je da je DF ranije saopštio da neće glasati ni podržati nijedno rešenje i predlog koji bude dolazio iz Vlade premijera Zdravka Krivokapića, dok se pre toga ne izglasaju tužilački zakoni.

Knežević je kazao da će 10.marta biti konsultativno saslušanje Vukšića i da će na njegov zahtev biti tajno, iako je Knežević predlagao da bude javno.

Istakao je da će kontrolno saslušanje potpredsednika Vlade Dritana Abazovića najverovatnije biti 17.marta, prenose "Vijesti".
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 3 godine

e to je MILOVA parola da ostane na vlasti ako nemoze milom moze silom

Dragi

pre 3 godine

Pogledajte fotografiju...tri Srbina (Mandić, Knežević, Medojević) su lideri 3 političke partije u maloj Crnoj Gori, umesto da su zajedno u jednoj jedinstvenoj srpskoj partiji. I onda se čudimo zašto su Srbi u Crnoj Gori progonjeni, ugnjetavani i obespravljeni. Pa gospodo draga, nije valjda za takvo stanje jedini i isključivi krivac Milo Đukanović. Paralela...u velikoj Americi, predsednici su u zadnjih 150 godina bili ili iz Demokratske ili Republikanske partije.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija