• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Index.hr

09.03.2021

09:22

MISTERIJA BANDIĆEVE SMRTI! Nejasno je gde je gradonačelnik Zagreba umro, Hitna pomoć bila na adresi njegove saradnice...

Balkan

MISTERIJA BANDIĆEVE SMRTI! Nejasno je gde je gradonačelnik Zagreba umro, Hitna pomoć bila na adresi njegove saradnice...

Podeli vest

Milan Bandić preminuo je u noći između 27. i 28. februara. Kao datum smrti navodi se nedelja 28. februar jer je Bandić, kako je objavljeno, umro nakon ponoći


Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je oko 23 sata doživeo srčani udar. Prebačen je u Opštu bolnicu Sveti Duh, ali ubrzo je proglašen mrtvim. Još nije poznato gde je i kako provodio zadnje sate života.

Hitna pomoć je 27. februara u noći po zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića došla na adresu gde poslednjih meseci živi njegova bliska saradnica Natalija Prica. Reč je o stanu na Vrhovcu, tačnije na adresi I. Vidovčica 24.

Iako su Bandićevi prijatelji Sergije Ivanović i doktor Gzim Redžepi tvrdili da je Bandiću pozlilo u zgradi Sergija Ivanovića, koja se nalazi u istom naselju - zagrebačkom Vrhovcu, hrvatskom portalu Index.hr je neslužbeno potvrđeno kako je Hitna po Bandića došla u zgradu u kojoj živi Prica. Ta je zgrada oko pet minuta hoda udaljena od one Sergija Ivanovića.

Portal je kontaktirao direktora Nastavnog zavoda za Hitnu pomoć grada Zagreba prof. dr. Žarka Rašića, kog su pitali da li je Hitna te noći po Milana Bandića došla na tu adresu, na šta je rekao da odgovor ne sme dati bez dozvole Grada Zagreba.

Foto: Tanjug/HINA

Najpre javili da je umro kod kuće

- Kancelarija za informisanje meni daje dozvolu smem li ili ne smem odgovarati na upit. Dosad mi nisu dali dozvolu da odgovorim na to pitanje. Inače pre godinu dana je došla odluka iz Grada da se ne dozvoljava samostalno istupanje u javnost - rekao je Rašić.

Podsetimo, u noći kad je umro Bandić prvo je bilo objavljeno da je preminuo kod kuće, a kasnije da je preminuo kod prijatelja.

Medijima se tad javio njegov prijatelj Gzim Redžepi, lekar koji ga je, kako je naveo, oživljavao, ali bezuspešno.

Kazao je da su oni te noći bili kod Bandićevog prijatelja Sergeja Ivanovića na Vrhovcu i da su se u večernjim satima družili i da se potom Bandić samo srušio. Oko 23 sata Bandić je bio žedan.

- Nije hteo iz frižidera i pustio je vodu Sergej da curi. On se digao sa stolice po tu vodu, srušio se i nažalost ostao na podu. Ja sam započeo reanimaciju koju su kasnije nastavili kolege Hitne pomoći, a i njima jedno veliko hvala na izrazito brzoj reakciji - ispričao je.

Foto: Tanjug/HINA

Sergije Ivanović tvrdi da je Bandić umro u njegovoj kući

I Sergije Ivanović je tvrdio da je Bandić umro u njegovoj kući te da su uz njega bili on i Redžepi.

- U potpunom sam šoku jer prijatelj mi je umro u mojoj kući. Teško je to, još uvek ne verujem da se to dogodilo - rekao je Bandićev prijatelj.

Natalija Prica, Bandićeva gradska zastupnica i bliska saradnica, danima ne izlazi u javnost. Ona je poslednjih meseci bila jedna od najbližih Bandićevih saradnica, a u više navrata viđeni su zajedno u gradu. Tako su viđeni jednom prilikom kako razgledaju kapute, a drugi put su snimljeni u zlatari.

Kako je početkom decembra objavio Indeks, Bandić je 1. decembra s istom koleginicom razgledao bunde u zagrebačkoj krznariji, baš na njen rođendan. Tada Bandić nije želeo da komentariše posetu krznarskoj radnji, a Prica je izjavljivala kako su "ona i Bandić obilazili preduzetnike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija