• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.02.2015

17:48

PRAZNIK SAMBE I LEPOTE Otvoren Karneval u Riju

Vesti

PRAZNIK SAMBE I LEPOTE Otvoren Karneval u Riju

Podeli vest

Ostavljajući po strani ekonomske probleme i korupcionaške skandale, stanovnici Brazila su se danas prepustili veseloj atmosferi petodnevne non-stop žurke koja je počela otvaranjem karnevala u Riju

 

Nakon simbolične ceremonije primopredaje ključeva grada, na koju je došao u lizmuzini, u društvu kraljice festivala i dve princeze, "kralj Momo", simbol lude zabave, zvanično je otvorio najpoznatiji karneval na svetu.

- Proglašavam karneval u Riju otvorenim - uzviknuo je "kralj Momo", 29-godišnji Vilson Dijas da Kosta Neto, dok ga je razdragana masa obasipala konfetama.

Tanjug

Dvanaest škola sambe, svaka sa po nekoliko stotina igrača, nadmetaće se u nedelju i ponedeljak tokom Specijalme parade na čuvenom "sambadromu" koji svake godine privuče oko 70.000 posetilaca.

Rio već odzvanja od uličnih proslava, tzv. "blokosa", od kojih svaka pokušava da nađača druge bukom i šarenilom.

One čine tradicionalni deo Karnevala još od početka 18. veka.

Glavnu reč vodi najstarija grupa Rija, Kordo da Bola Preta, osnovana 1918, oko koje se okupi do 1,8 miliona ljudi.

Kako prenosi AFP, ove godine se za vreme karnevala u Riju očekuje dolazak milion turista.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija