• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.02.2015

20:30

ORBAN TRAŽI DA RUSKI GAS IZ TURSKE IDE U SRBIJU, pa onda do centralne Evrope

Vesti

ORBAN TRAŽI DA RUSKI GAS IZ TURSKE IDE U SRBIJU, pa onda do centralne Evrope

Podeli vest

Mađarski premijer Viktor Orban založio se danas za preduzimanje dodatnih napora kako bi se osigurao transport gasa iz Turske preko Srbije do zemalja centralne Evrope, uključujući i Mađarsku.

Na zajedničkoj konferenciji održanom s turskim premijerom Ahmetom Davutogluom, Orban je istakao da se mora raditi na tome da se preko Srbije dopremi gas do zemalja centralne Evrope i Mađarske kako bi njegova zemlja osigurala isporuke gasa posle 2019-2020. godine 

- U svetlu obustave projekta za gasovod Južni tok biće potrebne alternativne rute. Mađarsku zapravo blokiraju Rumunija i Hrvatska, jer te zemlje nisu završile potrebne gasne interkonektore. Rusija je odlučila da usmeri svoj gas preko Turske, pa Mađarska nema drugog izbora - rekao je Orban.

Mađarski premijer se osvrnuo i na mađarsko-turska ekonomska postignuća, među kojima je otvaranje filijale Eksimbanke u Istanbulu, kao i na rekordan mađarski izvoz u Tursku, koji je prošle godine dostigao vrednost od dve milijarde dolara.

Sa druge strane, turski premijer Davutoglu je rekao da se odnosi između dve države ubrzano razvijaju, i da je zvanična Ankara spremna da pruži svu potrebnu podršku u energetskim isporukama centralnoj Evropi i Mađarskoj.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija