• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.03.2015

17:32

PAPA FRANJA: Imam osećaj da ću još kratko biti papa

Vesti

PAPA FRANJA: Imam osećaj da ću još kratko biti papa

Podeli vest

Papa Franja (78) izjavio je da "ima osećaj da će njegova služba (pontifikat) biti kratka" i da bi bio spreman da podnese ostavku, kao i njegov prethodnik, umesto da doživotno bude poglavar Rimokatoličke crkve.

- Imam osećaj da će moj pontifikat biti kratak - četiri ili pet godina, možda čak dve ili tri. Dve su već prošle. Čudan je to osećaj - rekao je papa u razgovoru za meksički kanal Televiza, a prenosi agencija Rojters.

On veruje da ga je "gospod postavio ovde na kratko" i da mu "nije smetalo što je papa", ali da bi voleo da može da ode u Rim na picu i da ga niko ne prepozna.

Papa Franja je kazao da deli ideju svog prethodniku Benedikta 16. koji je bio prvi poglavar Rimokatoličke crkve u poslednjih 600 godina koji je podneo ostavku.

- Generalno, mislim da je Benedikt to hrabro učinio da bi otvorio vrata za penzionisanje pape. Benedikta ne bi trebalo smatrati izuzetkom, nego institucijom - istakao je papa Franja.


On je rekao da mu nedostaju dani kada je bio biskup u Buenos Ajresu i kada je mogao slobodno da se kreće gradom.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija